Da li nešto može biti u trendu i 40 godina nakon što se pojavilo? Modni komadi koji su vladali 70-ih godina prošlog veka definitivno mogu. Čizme preko kolena, floralni motivi na širokim haljinama, midi suknje, materijali poput somota i celokupan boho stil vode poreklo iz 70-ih godina, a bar neke od ovih komada moguće je zapaziti na ulici tokom cele godine. Ovaj period obeležile su i večne ikone stila poput Jane Birkin, Biance Jagger, Diane Ross, Farrah Fawcett koje su inspiracija i dan danas. Koje retro trendove volimo ove godine?

Wrap dress

Jedan od omiljenih modela haljina danas, popularnost je stekao 70-ih godina nakon kolekcije Diane von Furstenberg, a ubrzo je postao must have u ormaru svake žene. Komad koji će prigrliti vaše obline i istaći figuru, savršen je ukoliko negujete nonšalantni woke up like this stil, a možete je nositi i tokom dana i u noćnim izlascima.

Satin Slip

Slip haljine vratile su se u modu na velika vrata, a njihovi satenski modeli verovatno su jedan od najženstvenijih komada koje možete posedovati. Veoma popularna tokom 70-ih godina, ova haljina bila je apsolutni favorit pevačice Diane Ross. Slip haljina je jedan od najinteresantnijih komada za kombinovanje jer osim opuštenog letnjeg izdanja, možete je nositi i tokom hladnijih dana preko džempera ili rolki uz duboke čizme.

Comments