Obrisali smo prašinu sa svog starog globusa i počeli da ga nestrpljivo okrećemo i tražimo sledeću neverovatno primamljivu lokaciju. Mnogi od nas su već uveliko rezervisali karte za zimske destinacije i isplanirali odmore za letnje. Verujem da se svi jednako radujemo svakom sledećem putovanju i uživanju u svakom smislu te reči, dok smo u međuvremenu malo obazriviji i štedljiviji sa svojim vremenom i novcem. Ukoliko nisi još uvek isplanirala svoje odmore za godinu koja je pred nama, u nastavku ti otkrivamo najpopularnije i najprimamljivije destinacije i #travel trendove za 2020.

Strašne lokacije

Malo iznenađenje za sve ljubitelje Transilvanije i ostalih mesta sa scary pričom, u 2020. godini totalno je kul posećivati istorijska mesta koja svoju priču temelje na smrti, uništenju, zločinima i ostalim strašnim scenama. Nedavna istraživanja pokazala su da se broj poseta “mračnim” mestima povećao za 307% u odnosu na prošlu godinu. Totalni hit u ovim “mračnim” posetama je Černobilj, kome je broj poseta drastično porastao od 2009, kao i Savana (Džordžija) koja je poznata kao Meka duhova.

vladyslav cherkasenko lkJOpbBxeuM unsplash e1576861090827 Trendovi u putovanjima za 2020.

Ekološka putovanja

Ukoliko nisi jedna od onih koje vožnja bicikla po ulicama evropskih centara nervira, onda će ti se ovaj novi način putovanja posebno dopasti. Kako je novi trend ekološka osvećenost i smanjenje izduvnih gasova, usled toga razvio se trend “sporih putovanja”. Šetnja ili vožnja bicikla je super opcija ukoliko prelaziš kratke udaljenosti, ali šta je sa malo daljim putovanjima koje zahtevaju prelazak granice, a želiš da budeš ekološki osvešćena? Razmisli o iznajmljivanju ili kupovini električnih vozila, ili možda o vožnji automobila na metan, ili jednostavno o ugradnji istog. Ukoliko ti se dopada ideja o sporim ekološkim putovanjima razmisli o planinarenju ili električnom skuteru.

Zameni hotelsku sobu prikolicom

Prikolice su postale bitan deo putovanja i njihova popularnost iz sezone u sezonu raste. Uz prikolicu možeš sebi da priuštiš odmor u totalnoj divljini, netaknutoj prirodi i imaš mogućnost da menjaš svoju lokaciju i istražuješ kada god osetiš potrebu. Prikolica je savršen odmor za avanturiste, i ne tako opuštene kampere.

putovanja e1576860663726 Trendovi u putovanjima za 2020.

IN destinacija: Jermenija

Interesovanje za ovu zemlju neizmerno je poraslo nakon posete porodice Kardashian 2015. godine. Kardashian porodica vuče korene iz Jermenije, zbog čega se Kim odlučila da krsti dete baš tamo. Obala jezera Sevan, katedrale koje oduzimaju dah i degustacija rakije, dovoljan su razlog da posetiš ovu istočnoevropsku zemlju.

putovanja 1 e1576860719167 Trendovi u putovanjima za 2020.
Comments