Da li si nekada razmišljala o tome koliko često menjaš svoju frizuru i šta je pokretač takve promene? Imam drugaricu koja pri svakom problemu u vezi menja izgled svoje kose, par pramenova, dužinu, a često samo razdeljak… Potpuno suprotno od nje, moja kosa je uvek ravno isfenirana, standardno plava i dosadna.

U susret proleću, vreme je da razmislim (kao i ti koja se boriš sa jednoličnom frizurom svakog dana) o mogućnostima promene svog “fazona”.

Proleće je osvežavajući period, fantastičan za sve nove početke i promene, pogotovo kada je reč o tvojoj frizuri. Srećom, modne piste sezone S/S 2020 bile su prepune kreativnih trendova u stilizovanju kose. Prema tim modnim trendovima, vibe 70-ih se ozbiljno vraća, pletenice i nisko vezana kosa ići će savršeno uz power odela, duboki pomereni razdeljak je potpuno IN, a cirkoni i  biseri daće tvom izgledu potpuno nežan dodir. U nastavku ti otkrivamo koji su to trendovi u stilizovanju kose koje moraš da probaš odmah.

Wet-hair look

Jedan od omiljenih izgleda prolećne modne piste bio je čuveni izgled mokre kose. Šik, sjajna kosa bila je favorit frizura na revijama brendova Carolina Herrera, Lanvin i Chanel. Ovakav “opasan” izgled možeš postići vrlo lako, sve što ti je potrebna je ogrooomna količina gela za stilizovanje kose, malo vremena i živaca. Pored gela, potreban ti je tanak češalj i lak za kosu. Začešljaj kosu unazad, od korena do krajeva, i potrudi se da svoju “bebi kosicu” dobro začešljaš, i pripremi lak za kosu, jer znaš i sama koliki ona problem ume da bude. Kada je zaližeš unazad, ostatak svoje kose možeš nagužvati, uz pomoć pene za kosu, ali je možeš potpuno izravnati gelom. Dodaj malo laka za kosu (ili malo više u zavisnosti od tipa tvoje kose) i tvoj večernji look je spreman!

70’s vibe

Inspiracija sedamdesetim godinama vladala je modnim pistama, pa je čak i kosa dobila očekivani retro šik. Od neobaveznih talasa do afro frizure – potraži inspiraciju za svoju sledeću frizuru baš u ovoj eri. Ukoliko nisi fan kupe ili figara, jednostavno napravi pletenicu sa kojom ćeš prespavati.

Razdeljak sa strane

Gotovo na svim revijama u modnoj sezoni proleće/leto smo primetili duboki pomeren razdeljak. Bilo da ti je kosa ravna ili talasasta možeš se poslužiti ovim malim trikom za glamurozniji izgled, a deo kose čak možeš i pokupiti šik šnalom koja će biti pravi moderni dodir. Za ovu “komplikovanu” frizuru treba ti samo češalj.

Comments