Novi trendovi u stilizovanju kose definitivno su rezultat prethodnog perioda (da, mislimo na karantin), ali ima tu i onih koje su nešto ranije predvidele modne revije. Lista je opširna pa verujemo da ćeš sigurno pronaći savršenu frizuru za sebe koju ćeš nositi ove sezone!

Neočekivana boja 

Da li kao posledica karantina kada smo sami sebe farbali najrazličitijim farbama ili je prosto reč o samo još jednom prolećnom trendu, neočekivane boje, čitaj: neon, definitivno su nešto što će obeležiti ovu sezonu. Ako je sudeći prema društvenim mrežama, najpopularnije su bile pink i ljubičasta, mada su i narandžasta i tirkizna takođe doživele svojih pet minuta. Pravila nema, dokle god si kreativna, slobodna i raspoložena da se igraš sa svojom kosom!

Prirodni izgled

Još jedan trend koji je proistekao iz karantina – kosa prirodnog izgleda! Bez uvijanja, ispravljanja, farbanja – jednostavno pustiš svoju kosu da pokaže svoj pun potencijal istovremeno je odmarajući od preparata i uređaja za stilizovanje. Ne zvuči loše, zar ne? Naravno, ovo je izuzetno izazovno za devojke kojima je prirodna kosa najblaže rečeno problematična, ali makar pokušaj – ko zna, možda se ohrabriš, osnažiš i zapravo počneš da voliš svoju kosu onakvu kakva jeste!

Bob

Ko se nije sam ošišao za vreme karantina, ne može reći da ga je doživeo i preživeo na pravi način! Šalim se naravno, nadam se da niste same sebe šišale ili makar ako jeste – da se niste pokajale. Uglavnom, kada govorimo o šišanju, bob frizura će biti jedna od najpopularnijih ove sezone, a mi ti predlažemo i nekoliko najboljih “tipova” koje možeš da isprobaš. 

Šiške

Jedna od zanimacija u karantinu bilo je i šišanje šiški, što znači, eto još jednog #hair trenda! Da budemo precizniji, “curtain” šiške su najpoželjnije, one duže, koje se nose sa strane i tvojoj frizuri daju taman dovoljno strukture i volumena. Odličan izbor za one neodlučne, koje i bi i ne bi stavljale šiške.

Frizura u stilu devedesetih/dvehiljaditih

Ukoliko ne želiš ni da se šišaš ni da se farbaš, ali potrebno ti je *nešto* da osvežiš izgled svoje kose, tu je trend u stilizovanju koji potiče iz devedesetih/dvehiljaditih, a podrazumeva da deo kose ostaviš napred, a da ostatak vežeš u punđu ili rep. Kosa koja ostaje napred može slobodno da pada, a možeš je uplesti u tanane pletenice ili ukrasiti šnalicama. Pletenice i šnalice jesu “dečija” varijanta, ali niska punđa sa po jednim pramenom sa obe strane lica može da izgleda otmeno i šik!

Comments