Koliko li ste samo puta u životu kosu vezale u rep? Niski rep, konjski rep, messy rep, neobavezan, na treningu, za ispit, kada vam kosa smeta jer nešto radite.. Kosa vezana u rep deo je svakodnevice svake žene (a i dugokosih muškaraca) a evo kako na trendy načine možete da je nosite u 2021. godini! Predstavljamo vam nekoliko različitih lookova a na vama je samo da izaberete onaj koji bi najbolje pristajao vašem obliku lica, ali i vašem generalnom stilu. Možda je to veoma elegantan i visok konjski rep sa retro uvijenim krajevima, a možda i onaj savršeno messy – koji će ići uz vašu buntovnu ličnost! U svakom slučaju, imamo nekolicinu primera u nastavku teksta, a neki od njih će sigurno pristajati baš vama.

Niski messy rep ukrašen šnalama

Niski rep je savršen izbor za romantične devojke sa bujnom kosom, a odlično izgleda i sa talasastom i sa ravnom kosom. Preporučujemo vam da kada vežete niski rep izvučete nekoliko pramenova koji će vam neobavezno padati oko lica, i koji će ga savršeno uokviriti, a zatim da kosu dodatno ukrasite šnalama ili scrunchie gumicom. Možete uklopiti više šnala različitih oblika i boja, a ukoliko ste baš raspoložene – kompletan look zaokružite i minđušama.

Elegantni niski rep sa uvijenim pramenovima

Elegantni rep ne mora biti savršeno isfeniran i zalizan – iako vam to možda tako na prvi pogled deluje. On može biti uredno neuredan, a to ćete postići tako što ćete napraviti razdeljak po sredini kose i izvući nekoliko pramenova oko lica, a zatim celu kosu blago uviti peglom za kosu – ne figarom. Zatim, kosu vežite u veoma niski rep tako da vam kosa prekriva uši, ostavite dva uvijena pramena oko lica, a zatim sve fiksirajte lakom za kosu. Ova firzura odlično će izgledati uz crveni karmin.

Messy konjski rep sa volumenom

Messy konjski rep je savršena frizura za buntovne devojke koje znaju šta žele i koje vole da iskažu svoj stav. On odlično stoji devojkama sa svetlom ili šatiranom kosom, a važno je da učinite da izgleda neuredno, ali prirodno. Blago natapirajte kosu pri korenu pre nego što vežete rep, a zatim blago natapirajte i sam rep, a krajeve repa možete ispeglati peglom kako bi bili “oštriji”. Gumicu kojom vam je vezana kosa možete prekriti pramenom kose koji ćete fiksirati ukosnicom.

Comments