Ukoliko ste ovih dana opteretili mozak pitanjima šta obući, gde otići i koje poklone kupiti za Novu godinu, predlažemo vam da pored zagušljivih i prepunih kafića posetite neku od galerija u centru grada i odmorite mozak od svakodnevnice.

2010STodorovic Tri interesantne izložbe

Todor M. Stevanović

Sigurno ćete ovih dana proći kroz Knez Mihajlovu. Svratite u Galeriju SANU gde je u toku izložba slika Todora M. Stevanovića. Odmah iz ćoška, u ulici Đure Jakšića 2, u Galeriji nauke i tehnike SANU je interesantna izložba pod nazivom “Nauka i tehnika u kriminalistici”. Ako ste fascinirani serijom CSI, ne morate da kao Britni Spirs upišete fakultet za forenzičare, ali barem izdvojte 15 minuta svog slobodnog vremena i posetite ovu izložbu.

Mnogi od vas su sigurno mnogo puta bili u kafe Elevenu, ali retko kada su posetili Etnografski muzej koji se nalazi preko puta kafića. Odmah pored studentskog parka ovaj muzej ima stalne postavke “Narodna kultura Srba u XIX i XX veku” i “Narodne nošnje i nakit centralnobalkanskog područja”.

Treba još napomenuti da je ulaz u sve beogradske muzeje je uglavnom besplatan ili simboličnog iznosa.


Nikola Trajković je inženjer, pustolov i urbani kreativac. Zakleti Dorćolac koji najviše voli da živi svuda po malo. Život u Parizu i Istanbulu obogatio je način na koji doživljava modu.

Comments