*GIVEAWAY* Proizvodi za negu kože koji su ti neophodni ovog leta

Otkrivamo: Kako da imaš jaku, blistavu i dugu KOSU?

Belgrade Notes: Novo cool mesto za tvoje letnje uživanje skriveno među krovovima grada

Letnji beauty trend: Kako da postigneš puniji i smeliji izgled obrva koje izgledaju prirodno

Bobbi Brown u Srbiji: Pogledaj KO je sve bio na promociji čuvenog makeup brenda!

Made for a Goddess: Kako da svoju kožu učiniš nežnom i glatkom (ADVERTORIJAL)

5 koraka kako da ovog leta imaš svilenkastu kožu i budeš ženstvena poput boginje

Ovo su OSOBINE muškarca sa kojim će SVE biti moguće!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Anastasija Grujić otkriva omiljeni par obuće koji se može kombinovati za sve prilike

Tri pravila kreativnosti

Tri pravila kreativnosti

Kreativno mišljenje ima mnogo veze sa pozitivnošću, prihvatanjem izazova i radoznalošću pred novim situacijama. Stoga, tri osnovna pravila kreativnosti glase DA, DA i DA.

DA, vidim šta se dešava.

Uočavanje svih segmenata koji komponuju realnost, činjenice i okolnosti, omogućava takođe i sagledavanje komponenti ponaosob. Kreativni pristup koristi zdrav razum i osećaj u istoj meri da otkrije na koje komponente može da deluje i na koji način uticaj na jedan segment menja celu sliku realnosti. Kreativni um uočava sve, a sve uočeno jednako vrednuje. Bavi se uzrocima i razlozima jednako kao i posledicama, ali ih posmatra kao fenomen, kao proces, kao izazov, a ne kao delove slagalice koji su unapred određenog oblika i moraju da se tačno uklope. Sve može da se oblikuje, barem donekle, a uzroci i posledice mogu da zamene mesta i stvore čudesnu sliku od malopređašnjeg haosa.

DA, hoću da učestvujem.

Radoznalost je još jedna odlika kreativnog mišljenja. Umesto potrebe za kontrolom i straha od nepoznatog, kreativnost voli procese, neočekivane okolnosti, komplikovane sadržaje i neizvesna razrešenja. Kad si deo toga, imaš priliku da saznaš nešto novo o sebi. Da se oprobaš. Kreativci su u stanju da ljudske odnose i životne situacije posmatraju na isti način kao umetnost. Kao što se kroz stvaralaštvo kanališu životni procesi, kosmičke iskre nadahnuća i spoznaje, tako i u životnim situacijama važe kreativni procesi. Umetnost je ono u čemu možemo da budemo ono što jesmo, da blistamo i zračimo samopouzdanjem, pa jednako dobro služi kao otklon u odnosu na ružnu realnost, kao što je i prožima i oplemenjuje. Jer je stvaralaštvo način života.

Woman thinking Tri pravila kreativnosti

DA, moguće je.

Kreativni um sagledava mogućnosti. Tako spontano reaguje. Suočen sa situacijom koja je potpuno izneverila očekivanja i napore, izokrenula se i postala neprijatna, ograničavajuća i frustrirajuća, on uočava mogućnosti za drugačiji pristup, nove sadržaje, druge puteve koji vode ka ostvarivanju novih ciljeva. Ideje i inspiracija nalaze se svuda. U običnim, svakodnevnim situacijama, u neočekivanim događajima i sputavajućim okolnostima. Otvoren um i slobodan duh ponekad kreativca čine neuklopljenim čudakom, ali kreativnost to i jeste – alternativa u odnosu na ustaljene načine, šablone i klišee, čudna vizija koja život pretvara u niz mogućnosti za igru.


Aleksina Đorđević

Editors choice