16 malih boostera samopouzdanja za dane kada nisi sva svoja

4 stvari koje treba da uradiš za svoju kožu kada imaš 35+

Shaped by passion: Kako da postaneš najbolja u onome što radiš

Ove patike nose apsolutno sve trendseterke!

Otkrivamo: Gde u Beogradu otići na (odlične) kolače?

#WokeUpLikeThis: Kako da tvoja koža BLISTA ceo dan! (Beauty advertorial)

Znamo, menstruacija nije zabavna, ali evo kako da olakšaš sebi “one dane”!

Gde na večeru: Ovaj restoran nudi pravo uživanje za tvoja nepca!

Suva, masna, dehidrirana ili osetljiva koža? Ovo će biti tvoj novi najbolji #SKINCARE prijatelj!

Šta žene u tridesetim rade bolje od žena u dvadesetim?

Kreativno mišljenje ima mnogo veze sa pozitivnošću, prihvatanjem izazova i radoznalošću pred novim situacijama. Stoga, tri osnovna pravila kreativnosti glase DA, DA i DA.

DA, vidim šta se dešava.

Uočavanje svih segmenata koji komponuju realnost, činjenice i okolnosti, omogućava takođe i sagledavanje komponenti ponaosob. Kreativni pristup koristi zdrav razum i osećaj u istoj meri da otkrije na koje komponente može da deluje i na koji način uticaj na jedan segment menja celu sliku realnosti. Kreativni um uočava sve, a sve uočeno jednako vrednuje. Bavi se uzrocima i razlozima jednako kao i posledicama, ali ih posmatra kao fenomen, kao proces, kao izazov, a ne kao delove slagalice koji su unapred određenog oblika i moraju da se tačno uklope. Sve može da se oblikuje, barem donekle, a uzroci i posledice mogu da zamene mesta i stvore čudesnu sliku od malopređašnjeg haosa.

DA, hoću da učestvujem.

Radoznalost je još jedna odlika kreativnog mišljenja. Umesto potrebe za kontrolom i straha od nepoznatog, kreativnost voli procese, neočekivane okolnosti, komplikovane sadržaje i neizvesna razrešenja. Kad si deo toga, imaš priliku da saznaš nešto novo o sebi. Da se oprobaš. Kreativci su u stanju da ljudske odnose i životne situacije posmatraju na isti način kao umetnost. Kao što se kroz stvaralaštvo kanališu životni procesi, kosmičke iskre nadahnuća i spoznaje, tako i u životnim situacijama važe kreativni procesi. Umetnost je ono u čemu možemo da budemo ono što jesmo, da blistamo i zračimo samopouzdanjem, pa jednako dobro služi kao otklon u odnosu na ružnu realnost, kao što je i prožima i oplemenjuje. Jer je stvaralaštvo način života.

Woman thinking Tri pravila kreativnosti

DA, moguće je.

Kreativni um sagledava mogućnosti. Tako spontano reaguje. Suočen sa situacijom koja je potpuno izneverila očekivanja i napore, izokrenula se i postala neprijatna, ograničavajuća i frustrirajuća, on uočava mogućnosti za drugačiji pristup, nove sadržaje, druge puteve koji vode ka ostvarivanju novih ciljeva. Ideje i inspiracija nalaze se svuda. U običnim, svakodnevnim situacijama, u neočekivanim događajima i sputavajućim okolnostima. Otvoren um i slobodan duh ponekad kreativca čine neuklopljenim čudakom, ali kreativnost to i jeste – alternativa u odnosu na ustaljene načine, šablone i klišee, čudna vizija koja život pretvara u niz mogućnosti za igru.


Aleksina Đorđević

Editors choice