Bilo da je u pitanju poslovni razgovor, razgovor sa prijateljima ili partnerom – sasvim je normalno da uvek imate želju da izgledate najbolje što možete. Usled pandemije, video pozivi su postali deo svakodnevice, a moguće je da i dalje ne znate kako da izgledate “pristojno” kada razgovarate preko FaceTimea ili Zooma.

Ne znam da li se ikome dopada kako izgleda na kameri prilikom video-poziva. Lice je izobličeno, plus loše osvetljenje i ne tako dobra rezolucija videa. Pre bi se moglo reći da izgledamo najgore moguće, a ne najbolje. No, to ipak možete promeniti, ili bar poboljšati, a veliki deo toga je da naučite koji je vaš pravi ugao na kameri. Evo nekoliko saveta na šta sve treba da obratite pažnju ako želite da čak i na kameri izgledate jednako lepo kao i uživo.

Obratite pažnju na prostor

Ovo nije savet za šminkanje, ali je vrlo važan kada su u pitanju video-pozivi. Sasvim drugačiji utisak će neko imati o vama ako ste sređeni i pozadina iza vas je sređena, a drugačiji ako vi izgledate super, a u vašoj pozadini je sve neuredno. Zato je naš prvi savet da pre poziva sredite sobu ili makar onaj njen deo koji će se videti prilikom poziva. Sasvim je normalno da vam soba ne izgleda uvek “cakum-pakum” i ne stižete da je sredite.

Obratite pažnju na osvetljenje

Dobro osvetljenje i dobar ugao kada su u pitanju dobra fotografija i dobar video. Nikad se nemojte okretati prema prozoru, jer se tako nalazite direktno na svetlosti i slika će biti isuviše svetla, i veća je mogućnost da se ništa neće videti nego da ćete izgledati dobro.

Treba da okrenete telefon, odnosno, laptop, suprotno od izvora svetlosti. Najbolje je da telefon naslonite na sims prozora, jer će tu definitivno biti najbolje osvetljenje, a svetlost neće biti direktna.

Comments