Investirajte u ring light

Ako se često snimate i volite da pravite dobre selfije, ring light je definitivno nešto što će vam biti potrebno. Prirodno osvetljenje je definitivno najbolje osvetljenje, ali u nedostatku svetlosti ring light će vam omogućiti savršen video.

Primećujete da je, kad se snimate veštačkim svetlom, kvalitet videa mnogo lošiji? To se neće desiti sa ring lightom.

Nađite vašu “lepšu” stranu

Verovatno ste svesni toga da strane lica nisu jednake – obično je jedna blago spuštena u odnosu na drugu. Napravite selfi iz oba profila i odaberite koji vam se više dopada. Onda fotografišite lice iz raznih uglova: u centru, blago levo, desno, gore, dole. Nakon mnogo pokušaja, pronaći ćete makar jedan ugao koji će vam se najviše dopasti. Upravo je to ugao koji najviše treba da potencirate i da se tako nameštate kada ste na Zoomu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Josefine Vogt (@josefinevogt)

Nemojte koristiti jaku šminku

Sasvim je u redu ako volite da se šminkate i volite to da radite, ali što se tiče video-poziva, nema potrebe da se šminkate kod kuće ako to baš ne želite. Pre svega zato što se na kamera telefona, laptopa ili kompjutera nikad ne može da prikaže koliko dobro ste se našminkali. Niko neće primetiti ako niste stavili bronzer. Dovoljno je da naglasite obrve i stavite maskaru, ako vam je lice masno – matirajte ga, i sve to je sasvim dovoljno.

Naslovna fotografija: instagram.com/icewasonline

Jovana Petković

Comments