Hot topics

Jutarnji rituali koji će ti pomoći da se ponovo osetiš dobro u svojoj koži

Saveti za negu problematične kože koji stvarno rade

Navike kojih treba da se držiš kad ti se čini da se sve oko tebe raspada

Kako da nosiš najtrendi torbe sezone

Najpoželjnije boje u enterijeru ove godine

Singl mama: Nađi sebi čoveka kakvog bi preporučila svojoj ćerci

Instagram profili zbog kojih ćeš zavoleti jogu

Ljubavni horoskop za maj 2020.

Kako da ojačaš i održiš dobar imunitet (vitamin D ovde igra ključnu ulogu!)

Kako da sa 30+ pripremiš teren za kvalitetnih 50+

1/2

Kad se osećate smoreno, malodušno, zabrinuto i nesigurno, setite se da možete uz pomoć malih trikova u razmišljanju i postupanju da popravite svoje raspoloženje, da se brzo izvučete iz “bedaka” i učinite to – pre nego što utonete tako duboko u mizeriju, da vas baš briga kakav utisak ostavljate i kako izgledate. Ovo je praktična upotreba sistema “od spolja ka unutra”, jer kao što na spolja zračite onim što unutar vašeg bića, tako i spoljašnjim intervencijama možete uticati na to zračenje, odnosno, porpaviti ga kad je negativno. Zaista nije teško i ne morate ništa komplikovano da radite – samo se setite i primenite i ove jednostavne trikove.

Ispravite se

Kad sedite, stojite ili hodate pogrbljeno, vaše držanje tela izražava vašu zabrinutost, loše raspoloženje, kao i želju da se sklupčate, da ostanete u svojoj “kućici”, da se sakrijete i da vas svi ostave na miru. Kad uhvatite sebe kako počinjete da se “uvlačite u kućicu”, da se povijate i skupljate u ramenima, jednostavno se ispravite. Instruktori joge i ostalih tehnika telesnog osvešćivanja, rekli bi “usmerite svest u svoju kičmu” i preporučili bi vam da slušate otkucaje srca i da dišete kroz stopala. Ova čudna uputstva su vrlo delotvorna kad ne razmišljate o njima, nego ih jednostavno poslušate.

Nosite svoj omiljeni parfem

Nanesite kap parfema i negde gde ćete moći da ga “ponjušite” s vremena na vreme. Mirisi imaju moćno emotivno dejstvo i kad osetite miris koji volite, momentalno vam se popravi raspoloženje, prosto ne možete da se ne nasmešite, dok udišete tu divotu. A kad znate kako dobro mirišete, odmah osetite i priliv samopouzdanja i spremnosti za suočavanje sa ostatkom sveta (koji biste najradije da izbegnete u tom trenutku).

Nosite svoj “srećni” nakit, amajliju, odeću

Ako ste nosili tu ogrlicu (prsten, maramu, haljinu…) kad vam se dogodilo nešto lepo ili ste se u nekoj posebnoj situaciji osećali posebno dobro – to ste zapamtili ne samo na emotivnom, nego i na ćelijskom nivou. Ponovite “srećan” autfit ako se spremate za neki važan događaj, stavite svoj čarobni prsten, kristal, lančić, amajliju, da prizovete dobru sreću. Taj mali ritual vas već opušta i priziva dobre ishode (i navodi vas da se ispravite i nasmešite).

Editors choice