Stanete vi pred ogledalo, zauzmete sto osam poza u kojima izgledate strava, te ruka na kuk, te podignuta kosa, te napućeno, te prekršetene ruke, te iz profila, te anfas, sve ste apsolvirale i spremne ste za izlazak. Ali kad vam se pojavi foto-aparat ispred lica, vi zauzmete svoju izvežbanu pozu al’ nekako fotka ne ispadne onako kako je bila izvežbana pred ogledalom. Pa kako onda da se slikate? Evo nekoliko trikova.

Spoznajte svoje svetlo

Određena osvetljenja bolja su za fotografije od nekih drugih. Dakle, imajte na umu da kvalitet fotografije zavisi i od osvetljenja i da ako niste zadovoljne sobom na fotografijama, to može biti i zbog osvetljenja. Izbegavajte ekstremno osvetljenje, jer ono stvara senke tamo gde ne treba.

kim Budi profesionalac: Trikovi za vaše fotkanje

U opuštenosti je ključ

Najlepše slike su one na kojima ste opušteni i ponašate se prirodno. Čak i kada se slikate profesionalno, najbolje bi bilo da se upoznate sa svojim fotografom, da bi vas on opustio, objasnio vam kako radi i šta da očekujete. Ključ je da budete ono što jeste.

Sakrijte svoje nedostatke

Poenta je da istaknete svoje vrline i sakrijete nedostatke. Ne zauzimajte poze u kojima vam se vide mane. Zapravo, pre nego što krenete da se fotkate, pogledajte Rijanin profil na Instagramu. Ona je apsolvirala ovo pravilo.

tumblr m8cvtdZu4u1rb8y3go1 1280 Budi profesionalac: Trikovi za vaše fotkanje

Zalazak sunca – pogodak!

Slikajte se tokom zalaska sunca, to je pun pogodak! Tada su boje blage i prikrivaju sve vaše nedostatke dok u isto vreme bluruju vaš ten i pokrivaju neravnine.

tumblr n3x3ndQxCI1qcsc05o1 500 Budi profesionalac: Trikovi za vaše fotkanje

Spustite aparat

Aparat spustite što niže i slikajte maltene iz žablje perspektive. To će učiniti da izgledate mnogo više i izdužiće vas.

Ćaskajte sa svojim fotografom

Mnogi fotografi često zapodenu razgovor sa ljudima koje slikaju, jer će ih opustiti time, a osim toga, kad ćaskate sa fotografom – spontani ste pa oni mogu da vas uhvate u trenutku koji je sasvim prirodan.

Zatvorite oči

Kako biste izgledali svežije na slikama, zatvorite oči neposredno pre nego što vas neko slika, a zatim ih otvorite! To će vam dati sasvim svež izgled i smireni vajb, a neretko izgledate i mnogo manje napeto nakon otvaranja očiju! Prirodan izraz na licu je ono što se traži!

Tajna dobrog selfija

Manekenke znaju iz kog ugla najbolje izgledaju, pa tako treba i vi. Spoznajte iz kog ugla najbolje izgledate, i slikajte se tako. A ako sve ostalo propadne – Valencia filter, uvek Valencia!

image 3 Budi profesionalac: Trikovi za vaše fotkanje


Una Hadži – Nikolić

Comments