Hot topics

Jutarnji rituali kod kuće koje ćeš želeti da zadržiš i kada pandemija prođe

Zablude o problematičnoj koži u koje treba da prestaneš da veruješ + kako se zaista neguje ovaj tip kože

Navike kojih treba da se držiš kad ti se čini da se sve oko tebe raspada

Kako da nosiš najtrendi torbe sezone

Najpoželjnije boje u enterijeru ove godine

Singl mama: Nađi sebi čoveka kakvog bi preporučila svojoj ćerci

Instagram profili zbog kojih ćeš zavoleti jogu

Ljubavni horoskop za maj 2020.

Kako da ojačaš i održiš dobar imunitet (vitamin D ovde igra ključnu ulogu!)

Kako da sa 30+ pripremiš teren za kvalitetnih 50+

1/2

Ako ne volite da putujete samo da biste ležali na nekoj poznatoj plaži (možete se sunčati i u svom dvorištu ili na bazenu), već vas pre svega zanimaju kulturne i istorijske znamenitosti, turistički vodič predlaže svetske destinacije bogate spomenicima istorije civilizacije. Ovo je samo nekoliko gradova sa tog spiska:

Kusko, Peru

Nekadašnji glavni grad carstva Inka smešten je Andima na nadmorskoj visini od 3416 metara. Poreklo grada nije sasvim utvrđeno, ali je poznato da je grad izgrađen prema svojevrsnom urbanističkom planu, kao ekonomski, administrativni i obrazovni centar u kome se proučavala astronomija i matematika. Domaćinstva su plaćala porez, koji je uprava grada koristila za izgradnju infrastrukture i pružanje utočišta u nesigurnim vremenima.

Aleksandrija, Egipat

Aleksandrijska biblioteka svetski je simbol kulture i intelektualnog dostignuća civilizacije, iako je izgorela u požaru nakon Cezarovog osvajačkog pohoda. Pre nego što ju je otkrio Aleksandar Veliki, 331. godine pre nove ere, Aleksandrija je zbog svog geografskog položaja bila velika i važna luka. Vekovima kasnije u Napoleonovim vojnim pohodima, Aleksandrija je bila strateški važna tačka, takođe zbog geografskog položaja.

Editors choice