Hot topics

#HairHacks: Kako da tvoja kosa izgleda savršeno čak i na +30 stepeni

#kidsfashion: Najslađi stajlinzi za tvoje omiljene mališane

7 saveta kako da pobediš infekcije na prirodan način i bez upotrebe antibiotika

Beograd postaje sve veći Glovo-grad

Tvoj beauty vodič kroz najbolje tissue maske za lice

Sara Oster ti otkriva jednostavne trikove kako da stilizuješ kosu i tokom leta, a da je ne oštetiš!

Najlepša destinacija koju još uvek možeš posetiti ovog leta (ali i jeseni)!

U susret letovanju: Stvari koje obavezno treba da imaš u koferu

Kako da pronađeš motivaciju kada je jednostavno nemaš?

#beautycrush: Prirodan, a ujednačen ten i kako ga postići

1/2

Ako ne volite da putujete samo da biste ležali na nekoj poznatoj plaži (možete se sunčati i u svom dvorištu ili na bazenu), već vas pre svega zanimaju kulturne i istorijske znamenitosti, turistički vodič predlaže svetske destinacije bogate spomenicima istorije civilizacije. Ovo je samo nekoliko gradova sa tog spiska:

Kusko, Peru

Nekadašnji glavni grad carstva Inka smešten je Andima na nadmorskoj visini od 3416 metara. Poreklo grada nije sasvim utvrđeno, ali je poznato da je grad izgrađen prema svojevrsnom urbanističkom planu, kao ekonomski, administrativni i obrazovni centar u kome se proučavala astronomija i matematika. Domaćinstva su plaćala porez, koji je uprava grada koristila za izgradnju infrastrukture i pružanje utočišta u nesigurnim vremenima.

Aleksandrija, Egipat

Aleksandrijska biblioteka svetski je simbol kulture i intelektualnog dostignuća civilizacije, iako je izgorela u požaru nakon Cezarovog osvajačkog pohoda. Pre nego što ju je otkrio Aleksandar Veliki, 331. godine pre nove ere, Aleksandrija je zbog svog geografskog položaja bila velika i važna luka. Vekovima kasnije u Napoleonovim vojnim pohodima, Aleksandrija je bila strateški važna tačka, takođe zbog geografskog položaja.

Editors choice