Hot topics

Da li si znala: Simptomi nedostatka magnezijuma i zašto ne bi trebalo da ih ignorišeš

Moja rođendanska želja ili kako sam uspela da dobijem više vremena za sebe i svoju porodicu

TREND ALERT: #musthave patike za novu sezonu

Zabavne stvari koje moraš da uradiš ove jeseni!

Rick Owens – Iggy Pop modnog dizajna

Nema potrebe da čekaš Novu godinu: 4 razloga zbog kojih je bolje doneti jesenje odluke

SS20 Favourite: Punđa koja je obeležila #streetstyle izdanja tokom nedelja mode

Modna retrospektiva: Priče koje se kriju iza svake Dior Couture kolekcije Johna Galliana

Novi minimal: Umeće dekorisanja enterijera po ugledu na poznate influensere

10 najboljih poslovnih saveta za milenijalce

1/2

Ako ne volite da putujete samo da biste ležali na nekoj poznatoj plaži (možete se sunčati i u svom dvorištu ili na bazenu), već vas pre svega zanimaju kulturne i istorijske znamenitosti, turistički vodič predlaže svetske destinacije bogate spomenicima istorije civilizacije. Ovo je samo nekoliko gradova sa tog spiska:

Kusko, Peru

Nekadašnji glavni grad carstva Inka smešten je Andima na nadmorskoj visini od 3416 metara. Poreklo grada nije sasvim utvrđeno, ali je poznato da je grad izgrađen prema svojevrsnom urbanističkom planu, kao ekonomski, administrativni i obrazovni centar u kome se proučavala astronomija i matematika. Domaćinstva su plaćala porez, koji je uprava grada koristila za izgradnju infrastrukture i pružanje utočišta u nesigurnim vremenima.

Aleksandrija, Egipat

Aleksandrijska biblioteka svetski je simbol kulture i intelektualnog dostignuća civilizacije, iako je izgorela u požaru nakon Cezarovog osvajačkog pohoda. Pre nego što ju je otkrio Aleksandar Veliki, 331. godine pre nove ere, Aleksandrija je zbog svog geografskog položaja bila velika i važna luka. Vekovima kasnije u Napoleonovim vojnim pohodima, Aleksandrija je bila strateški važna tačka, takođe zbog geografskog položaja.

Editors choice