Klasika koja je promovisana tokom prošlogodišnje zimske kolekcije i komad koji ćemo zadržati u našim ormarima i dugo nositi jeste sako inspirisan muškim odelima i smokinzima, modnim žargonom nazvan Tuxedo jacket.

slika 233 Tuxedo blejzeri

Veoma dobro pristaju uz skinny jeans

Popularizovao ga je u ženskoj garderobi davne 1966. godine čuveni kreator Iv Sen Loren (Yves Saint Laurent). Moćan komad garderobe danju i elegantan noću.

slika 421 Tuxedo blejzeri

Ne moraju uvek biti crni ili beli, mogu da budu i neke druge, jake boje, poput crvene

Iako na prvi pogled liče na blejzere razlikuju se po tome što imaju duže rukave i uže revere. Ove suptilne promene imaju ogroman uticaj dodajući sofisticiranost na bilo koju kombinaciju.

Tuxedo blejzeri su elegantni sami po sebi i savršeni su za dodavanje sjaja dnevnim kombinacijama ili za nošenje tokom noćnog izlaska. Njihova najbolja strana je to što ne postoji ispravan ili pogrešan način nošenja, jer sve to zavisi od vašeg stila i ličnosti, a oni pristaju svima.

slika 141 Tuxedo blejzeri

Kejt Mos se može smatrati pionirom ovog modnog trenda, jer je veoma često viđena u Tuxedo blejzerima

Da bi vaš blejzer pratio sezonske modne trendove birajte one sa satenskim reverima kontrastne boje.

slika 519 Tuxedo blejzeri

Veoma su lepi kada imaju revere u nekoj kontrastnoj boji

Ovaj upečatljivi komad garderobe možete pored pantalona nositi i sa maksi haljinama i suknjama i ne zaboravite visoke potpetice.

slika 328 Tuxedo blejzeri

Mogu se kombinovati i sa haljinama i farmericama, a ne samo sa pantalonama


Ivana Aćimić je arhitekta, zaljubljenik u modu i putovanja, kao i dobre knjige, muziku i filmove. Veliki je fan španske kulture i mode. Uvek se vodi rečenicom kreatora Yves Saint Laurent-a “Fashion fades, style is eternal”. Propagira male stvari koje život čine lepšim. Autorka je bloga Street Art_Life Style_Fashion and Co.

Comments