Pošto telo najbolje zna, trebalo bi da naučimo da ga pažljivije slušamo i uvažavamo. Evo nekih alata za vežbanje povezivanja sa svojim telom, kao informacionim kanalom.

Zauzmite udoban položaj (sedeći ili ležeći) i “skenirajte” svoje telo. To znači da usmerite svoju pažnju i svest na svoje telo spolja i iznutra, od glave do pete, ili od prstiju na nogama do glave. Registrujte sve senzacije koje su prisutne, osetite svoj dah, osetite i čujte otkucaje srca, odjek pulsa u svojim ušima i glavi – zaista, kada se umirite, utišate i fokusirate, možete čuti i osetiti kako vam struji krv kroz organizam.

Zatražite da vaše telo bude čist kanal, fokusirajte se na delove u kojima osećate napetost ili bol, osetite ljubav i naklonost prema sebi, pošaljite tu ljubav u vitalne delove svog tela i tražite od tela da vam pokaže psihički i emotivni sadržaj tog bola ili neprijatnosti koju osećate.

tvoje telo najbolje zna Tvoje telo najbolje zna   kako i zašto?

Informacije koje dobijate kroz senzacije koje osećate, moraju da stignu do vaše svesti kroz um. Um tome služi. Ali, on je istreniran da manipuliše, zamagljuje, zastranjuje, jer njime vlada ego. U početku prakse povezivanja sa svojim telom, um će se verovatno opirati da bude upotrebljen kao transfer za obradu informacija, ali kad jednom “uhvatite” kako to radi – kad dobijete sliku i emociju koja vam je jasna, kad vam se “odmota film” i imate prosvetljujući uvid, biće vam sve lakše da svoj um uposlite u tu svrhu i da izbegnete zamke ega.

Neka meditativna tehnika, tehnika disanja, vežba opuštanja, može vam pomoći u tom upoznavanju i korišćenju svojih sopstvenih informacionih kanala, preko kojih ste povazani sa opštim informativnim poljem – astralom. Ne morate biti sledbenik neke religije ili duhovne prakse, niti istraživač ezoteričnih znanja i praktičar bioenergije – dovoljno je da budete svesni sebe i da za to osvešćivanje i povezivanje koristite alate i tehnike koji su vam dostupni i bliski.


izvor naslovne fotografije: unsplash.com

Brankica Milošević

Comments