Hot topics

7 najpopularnijih modela vereničkog prstenja i burmi u 2020.

#MySkinMyWay: Slavimo lepotu i jedinstvenost tvoje kože! Prijavi se i budi deo našeg beauty advertorijala!

3 razloga zašto je novi Huawei P40 Pro+ pravi izbor za tvoj novi mobilni telefon

#Staycation? Ovo su naši predlozi kako da provedete najbolje leto ikad!

Sve što treba da znaš o FOREO LUNA fofo – prvom pametnom beauty uređaju!

3 ideje kako da provedeš odmor u gradu – i ipak dobiješ leto za pamćenje!

Koje dodatke ishrani treba da konzumiraš za očuvanje opšteg zdravlja

Kako da se dobro provedeš ovog leta – čak i ako nigde ne putuješ!

Ljubavni horoskop za jul 2020.

Najvažnije stvari na životnom spisku posle 30-e

Međunarodna izložba “Sjaj velikana italijanskog dizajna” otvorena je u Beogradu u Italijanskom institutu za kulturu. Ovu originalnu postavku sačinjavaju dve celine: originalni crteži iz 1926. godine, realizovani za konkurs raspisan povodom uređenja enterijera italijanskih ambasada, i lampe italijanskih dizajnera koje već čine deo istorije dizajna i nalaze se u kolekcijama muzeja širom sveta. Ulaz je slobodan a izložba traje od 30. maja do 14. juna.

Izlozba dizajna Ambasador Italije Djuzepe Manco sa suprugom i Davide Skalmani direktor IIC foto Antonio Ahel U Beogradu otvorena IZLOŽBA Sjaj velikana italijanskog dizajna Izlozba dizajna foto Antonio Ahel 5 U Beogradu otvorena IZLOŽBA Sjaj velikana italijanskog dizajna

Ideja da napravimo ovu izložbu došla nam je upravo iz činjenice da se ove godine navršava 90 godina postojanja Ambasade Italije u Beogradu. Deo postavke su crteži dvojice tada mladih arhitekata, Đoa Pontija i Tomaza Bucija, koji su pobedili na konkursu 1926. godine za opremanje idealne ambasade. Iste godine je osnovana Ambasada Italije u Beogradu koja je opremljena prema tom dizajnu. A takođe želimo da poklonimo Beogradu i izložbu dizajna. Izabrali smo jedan težak predmet za dizajn, a to je lampa. Tu se ogleda kreativnost italijanskih dizajnera u kombinovanju materijala, boja i oblika.”, izjavio je na otvaranju Davide Skalmani, direktor Italijanskog instituta za kulturu u Beogradu.

Izlozba dizajna foto Antonio Ahel U Beogradu otvorena IZLOŽBA Sjaj velikana italijanskog dizajna

Posebnu pažnju među eksponatima privlači lampa Ticio koju je 1972. za kuću Artemide dizajnirao Ričard Saper, dobitnik nagrade za industrijski dizajn Zlatni kompas za 1979. godinu. Primerci ove lampe nalaze se u Metropolitan muzeju i Muzeju savremene umetnosti (MOMA) u Njujorku. Takođe je atraktivna i Boka, stona lampa od duvanog stakla koja predstavlja uspešnu kombinaciju vrhunskih materijala i kvaliteta ručne izrade, čiji dizajn potpisuje Karim Rašid za kuću Kundalini. Zahvaljujući ovim karakteristikama, ne postoje dve identične Boka lampe na svetu.

Izlozba dizajna foto Antonio Ahel 3 U Beogradu otvorena IZLOŽBA Sjaj velikana italijanskog dizajna Izlozba dizajna foto Antonio Ahel 2 U Beogradu otvorena IZLOŽBA Sjaj velikana italijanskog dizajna Izlozba dizajna foto Antonio Ahel 6 U Beogradu otvorena IZLOŽBA Sjaj velikana italijanskog dizajna

Organizator izložbe je Italijanski institut za kulturu u Beogradu u saradnji sa kompanijom Novolux i Fondacijom Sartirana Arte (Fondazione Sartirana Arte).

 

Više informacija možete dobiti OVDE.

 

 

Editors choice