Zamislite sledeću priču. Možda se i vama nešto slično dogodilo, ili nekom koga poznajete. Ovo se, pak, odigralo u Njujorku i to baš za vreme skorašnje olujčine

Momak. Student. Očito ne baš sasvim opušten pred devojkamam, Džentlmen.

Devojka. Studentkinja. Uči istoriju umetnosti i komunikacije. Pametna i hrabra.

Kako znamo da je hrabra? Pa, usred oluje išla je na fakultet i odlučila da se peške vrati kući. Tako su se i sreli. I on je bio na fakultetu. Zatekao ju je na ulici. Pljusak je odavno počeo, a oluja je tek hvatala zamah. Velika oluja. Sendi. Video je da devojka nema kišobran i kao pravi džentlmen ponudio joj da se skrije pod njegov.

Prihvatila je poziv i nastavili su da hodaju zajedno. E, sad.

Ne znam koliko da ste stidljivi, pod kišobranom usred oluje, glupo je da ćutite. Tako je dečko progovorio, a devojka prihvatila neobavezno ćaskanje.

Doznao je da su na istoj godini. Da studira istoriju umetnosti i medije. Da je iz okoline Čikaga. Da je nova na fakultetu, nije baš dobro znala u koju zgradu da ide. Veoma mu se dopala, omalena, smeđa i ljupka. Upamtio joj je ime, ali nije tražio telefon.

Kako su se sastali, tako su se i rastali. Naš junoša je tek kasnije skapirao da je trebalo da joj traži telefon ili mejl, bilo šta. Nije se snašao ili je bio stidljiv, možda i opčinjen.

Neprilika, slažem se. Ne tako retka.

I šta je radio momak? Obratio se Mreži svih mreža, Internetu. Opis okolonsti pod kojima je susreo damu, kao i njen opis, te prepoznatljive podatke, objavio je na velikom svetskom forumu Reddit.

Naravno, uz milione posetilaca, neko se dosetio o kojoj curi se radi i poslao mu podatke sa Facebooka.

Naš junak našao je damu, obratio joj se ljubazno i objasnio ko je i odakle se poznaju. Izrazio je želju da nastave kontakt i zatražio joj “prijateljstvo”.

umbr U elektronskoj potrazi za izgubljenom devojkom

E, momak, ako ti nije uspelo ispod kišobrana, nikad neće!

Dirljivo? Ili jezivo?

Devojka je smatrala da je prilično jezivo, pa mu ništa nije odgovorila. On je pokušao još nekoliko puta i odustao uz reči:

“Okej, ništa, takav je život. Neću odustati od nesebičnog pomaganja drugima…”

Šta vi mislite?

Da li je posredi nova vrsta romantike? Znate ono, pretražiću svet da nađem devojku kao što si ti. Zar je mladić kriv što je u današnje vreme zaista moguće naći devojke ili momke koji su vam izmakli. Sećate se onog tipa iz kluba, koji vam je ustupio mesto, a posle ga niste nikad videli? Pamtite li devojku koja se okliznula i zamalo ispala iz autobusa, a vi ste je uhvatili? Kad biste mogli da nađete slatkog rođaka onog nečijeg poznanika? Tajanstvena lepotica koja vam je mahnula iz kola, a niste imali ni teoretske šanse da prozborite s njom bar jednu reč?

Ova dama je očito smatrala da je granica između uhođenja i romantike prekršena. Ali gde se ona tačno nalazi? Ko to može da kaže? Opet vas pitam, šta vi mislite? Da li se dama poplašila ili joj se nije dopao? Da li biste vi tražili devojku koja je umakla putem interneta? Da li biste bar prihvatili “prijateljstvo” na Facebooku?


Ranko Trifković nije bio siguran da li je bata ili seka. Zato se pridružio putujućem pozorištu, te je igrao i pevao širom Evrope. Kad je skapirao da je bata posadio je hektar i odao se poljskim radovima. Možete ga zateći na blogu Igrorama.

Comments