Wake you up in the middle of the night to say I will never walk away again, I’m never gonna leave this bed…“, pjeva Adam Levin (Adam Levine), frontmen benda “Maroon 5” dok razmjenjuje nježnosti u postelji sa svojom djevojkom egzotična nadimka En Vi (Anne V), kako u stvarnom životu, tako i u ovom neodoljivom spotu kojim je zasigurno povećao broj svojih obožavateljica za bar nekoliko tisuća više. Kako i ne bi kad je malo toga ostalo mašti?

“Maroon 5” uvelike zahvaljuje svoju popularnost baš njemu. Horoskopska ribica rođena je 18. ožujka 1979. godine u Los Anđelesu (Los Angeles), te se u obitelji u kojoj je odrastao počeo baviti košarkom. Umalo je završio kao košarkaš, međutim, afiniteti iz djetinjstva, kada je već sa devet godina dane provodio ispred ogledala uz karaoke uređaj, ipak su prevladali. Kao i svi popularni pop-rock bendovi, tako i iza “Maroon 5” stoji tipična priča o srednjoškolskim danima, nekoliko prijatelja i jednom bendu iz garaže. Bio je to bend “Kara’s Flowers”, koji se zbog potpunog komercijalnog neuspjeha raspao brzinom svjetlosti, a dečki su otišli svaki svojim putem. Srećom, Adam nije odustao od svojih dječačkih snova i zaputio se stazama Njujorka (New York), grada koji je za njega u glazbenom smislu bio potpuno otkriće. Upoznao se sa čarima hip-hopa i r’n’b-a, te je trebalo samo malo da 2001. godine nastane “Maroon 5”. Za vrijeme dok je radio kao asistent scenariste serije “Judging Amy” nosila ga je nevjerojatna inspiracija, pa je jedan za drugim nizao stihove o svojoj bivšoj djevojci Džejn (Jane). Stihovi su postali album “Songs About Jane” i od tada je sve ostalo za “Maroon 5” povijest.

Slika15 U krevetu sa… Adamom Levinom

Više se rijetko tko i sjeća kako on izgleda obučen

Bend ne čini samo njegov pjevač, ali kad je ovaj bend u pitanju, pokušajte nabrojati imena ostalih članova? Ne ide? Nije ni čudo. Od video broja za pjesmu “This Love” primjenili su uvijek provjeren recept za komercijalni uspjeh među fanovima – osobito ženama. Kamera je uperena u Adama, a on se već od prvih taktova pjesme nalazi u krevetu sa zgodnim modelom.

Džejn, Adamova bivša djevojka kojoj je posvećen cijeli album prvijenac očito je bila prava sretnica i imala kraj sebe ljubavnika o kakvom mnoge sanjaju. Kako je i otpjevao “My pressure on your hips, sinking my fingertips into every inch of you cause I know that’s what you want me to do” – čovjek očito zna što radi! Međutim, prava Adamomanija zavladala je tek kada se strastveni ljubavnik transformirao u nježnog i ranjivog princa u pjesmi “She Will Be Loved”, i sve povjerovaše da će biti voljene. Pjesma je postala apsolutni klasik, a Adama je postavila na zasluženo mjesto danas najpoželjnijih muškaraca na svijetu.

Na uspjeh albuma nije ostala imuna ni sama Džejn, Adamova prva muza, te ga je odlučila kontaktirati. Od tada su, kako sam pjevač ističe, jako dobri prijatelji. Ne znamo je li joj samo poslao bombonjeru zahvale ili su možda situaciju izgladili nekako drugačije, a sudeći po Adamu, ne bi trebali ni vjerovati svemu što se piše. “Kada bi povjerovali svim novinskim napisima o meni, mislili bi da sam pimp“, izjavio je jednom prilikom, a gdje ima dima ima i vatre – povezivali su ga sa Marijom Šarapovom (Maria Sharapova), Kirsten Danst (Kirsten Dunst), Džesikom Simpson (Jessica Simpson) i modelom Anđelom Belo (Angelom Bellotte), s kojom se ponosno držao za ruke. Danas je Adam navodno vjeran svojoj djevojci s početka naše priče, ruskom modelu koja ga doslovno ne ispušta iz ruku.

Stavila je ruke na njega i u kontroverznoj kampanji za britanski “Cosmopolitan” čiji je cilj bio osvijestiti muškarce o raku njihovih intimnih djelova, a njegove intimne dijelove rukama je pokrila baš En. Nakon Džejn, sada često stavlja baš nju u svoje videospotove i pjesme, a kao ključ sreće njihove veze priznaje da se koristi modernom tehnologijom i redovito En šalje moderna ljubavna pisma u obliku tekstualnih porukica. Adam u Adamovom kostimu, potpuno nag i istetoviran postao je prva asocijacija na posljednji album benda, “Hands All Over” koji je zabilježio i njihov najveći uspjeh do sada.

Slika25 U krevetu sa… Adamom Levinom

Baby, put your hands all over me

Trenutno s radijskih postaja dopire njegov nježni glas u zaraznom hitu “Stereo Hearts”, a sa MTV top lista ne silazi slika do pojasa nagog Adama u “Moves Like Jagger”.

Slika34 U krevetu sa… Adamom Levinom

Ako je vjerovati fotografijama, ona ga nema namjeru ispustiti iz zagrljaja

En je, vjerovat ćemo, prava sretnica i sigurno joj nije bilo nimalo hladno nagoj pozirati za rusko izdanje “Vogue“-a u njegovom naručju. Njegove ljubavi, veze i ljepši spol, vječna su mu inspiracija za stvaranje prekrasnih ljubavnih pjesama za podizanje atmosfere u romantičnim trenucima među četiri zida, i zato ne zavidimo En, nego ostajemo samo Adamov vjerni gruppie.

Dobro, možda smo ipak zamislile kako bi bilo da nam baš on poželi laku noć…


Andrea Kljajić je studentica prava, provincijalka pod svjetlima velegrada, kozmopolit otvorenog srca i uma, serijski monogamna ovisnica o ljubavi, zaljubljenik u poeziju Miroslava Antića, gracioznost Audrey Hepburn i filozofiju Jean Paul Sartre-a. Ona je vječiti sanjar inspiriran pisanom riječi i ostarit će u kutiji modnih časopisa, knjiga, CD-a i cipela.

Comments