Prethodne tekstove iz serijala “U krevetu sa…” možete pročitati ovde.

Američki glumac Erik Bana (Eric Bana) započeo je karijeru nastupajući kao komičar u lokalnom baru u Melburnu, a danas je ugledni holivudski glumac. Njegov ubojiti šarm i melanholični pogled tope srca žena širom sveta.

slika 112 U krevetu sa... Erikom Banom

Nije se libio da na filmu više puta pokaže svoje umeće u krevetu

Erik je nemačko-hrvatskog porekla, a rođen je 6. avgusta 1968. u Melburnu, u Australiji. Crni lepotan pokazivao je odmalena interes za glumu. Prvensteno je zabavljao porodicu i prijatelje, a zatim svoj hobi pretvara u profesiju. Na sreću, nije dugo morao da čeka svoju priliku za uspeh.

Godine 1993. ponuđeno mu je da se pridruži popularnoj australijskoj televizijskoj komediji pod nazivom “Full Frontal”. Pobrao je brojne simpatije publike, te mu je četiri godine kasnije omogućeno da kreira sopstveni šou program pod nazivom “The Eric Bana Show Live”. Iako je šou potrajao samo jednu sezonu, to je bilo sasvim dovoljno da skrene pažnju na sebe i utaba svoj put do zvezda.

Iste godine debitovao je u filmu “Zamak” (The Castle), a zatim utelovio ozloglašenog kriminalca u filmu “Čoper” (Chopper). Zahvaljujući briljantnoj sposobnosti da se transformiše u okrutnog siledžiju, dobio je velike pohvale kritičara i osvojio nagradu za najboljeg glumca od strane Australijskog filmskog instituta.

slika 210 U krevetu sa... Erikom Banom

Da li možete da poverujete da je ovo on? Za potrebe snimanja filma "Čoper" potpuno je promenio lični opis

Ovo priznanje omogućilo mu je ulazak u holivudsku filmsku industriju. Ubrzo ostvaruje veliku ulogu u filmu “Pad crnog jastreba” (Black Hawk Down) reditelja Ridlija Skota (Ridley Scott). Film je postigao ogroman uspeh širom sveta i zaradio 173 miliona američkih dolara.

Nastavio je da niže uspehe filmovima “Hulk” (Hulk) i “Troja” (Troy), a oba ostvarenja ostvarila su velike prihode. Njegov naredni projekat bio je film Stivena Spilberga (Steven Spielberg) “Minhen” (Munich).

troy U krevetu sa... Erikom Banom

Kažu da je u filmu "Troja" zasenio i kolegu Breda Pita

Slede filmovi u kojima je dokazao svoje ljubavno umeće: “Druga Bolejnova kći” (The Other Boleyn Girl), “Vremeplovčeva žena” (The Time Traveler’s Wife) i “Hana” (Hanna). Ove godine sa nestrpljenjem očekujemo film “Elvis i Nikson” (Elvis & Nixon) u kojem će Erik glumiti legendarnog muzičara Elvisa Prislija (Elvis Presley).

slika 410 U krevetu sa... Erikom Banom

Dokazao je više puta da je veliki zavodnik i odličan ljubavnik

Iako nosi titulu zavodnika i šarmera, Erik je veran suprug i brižan otac. U braku je sa Rebekom Glison (Rebecca Gleeson) punih petnaest godina. Imaju dvoje dece, trinaestogodišnjeg sina Klausa (Klaus) i desetogodišnju kćerku Sofiju (Sophia). Veoma je posvećen porodici i trudi se da svoju decu zaštiti, tako da je njihov dom daleko od očiju javnosti.

Rebecca+Gleeson+L+Oreal+Paris+2008+AFI+Awards+76gPxSslb3Al U krevetu sa... Erikom Banom

Njegovo srce je već zauzeto. U srećnom braku je od 1997. godine

Ako poželite da ga sretnete, ne smete propuštati moto-trke. On ističe da je veliki entuzijasta, obožava moto-trke i često se takmiči. Imao je dosta sudara u kojima je, na sreću, prošao bez većih povreda.

Pokazao je i da ima zaista veliko srce. Ambasador je dobrotvorne zajednice koja pomaže beskućnicima. Takođe, zalaže se i za pomaganje mentalno obolelim osobama i apeluje na podizanje svesti o mentalnim bolestima. Ljubav prema deci uvek ističe i redovni je donator sirotištima. Pored toga, zalaže se i za zaštitu životinja.

Iako je njegov krevet već zauzet, to nas nikako ne sprečava da uživamo u njegovom divno izvajanom telu. Njegove fotografije sigurno su vam rasplamsale strasti, a ne biste li im udovoljile, brzo odgledajte neki od njegovih filmova i prepustite se uživanju.


Anja Križan je studentkinja novinarstva, večni sanjar, romantik i hedonista, zarobljena u sopstvenoj bajci. Njena izražena intuicija i želja da svet bude bolji i lepši vodi njene reči po papiru. Voli iskrenost, dobrotu, neiskvarenost. Ne voli laž, diskriminaciju i agresivnu glupost.

Comments