Savršeno telo, prodorne oči i uloge u kojima je često bez majice, Pol Voker (Paul Walker). Glumac je najčešće tumačio uloge seksi sportiste. Mada, kažu da ovaj plavokosi tip nije samo još jedno savršeno telo bez karaktera. Njegovi prijatelji govore kako je nežan i ima pesničku dušu, što nam se sviđa već samo po sebi, a ako dolazi u paketu sa pločicama, još i više. Perspektivni Pol Voker je američki glumac koji je slavu i ime stekao zahvaljujući ulozi u hit filmu “Pobednici” (Varsity Blues). Samo jedan od filmova koji je uživao veliku popularnost, kao i zaradu od 1,7 milijardi dolara.

Slika 140 U krevetu sa... Polom Vokerom

I u privatnim izdanjima je podjednako izazovan kao na filmu

Rođen je 12. septembra 1973. u Glendejlu, Kaliforniji, a odrastao u San Fernandu. Sin manekenke i radnika kanalizacionih radova. Njegov deda je bio profesionalni bokser. Najstarije je dete u porodici, ima još dve sestre i dva brata. Posle srednje škole završio je i biologiju.

Slika 233 U krevetu sa... Polom Vokerom

Ko mu može odoleti ovakvom?

Karijeru je započeo još kao mali kada se prvi put pojavio na televizijskim ekranima i to u reklami za Pampers. Modelingom je počeo da se bavi sa dve godine. Još 1985. je imao uloge u serijama kao što su: “Put u raj” (Highway to Heaven) i “Who’s the boss?”. Filmsku karijeru počinje komedijom: “Čudovište u ormaru” (Monster in the Closet). Zajedno sa svojom sestrom Ešli (Ashlie) bio je učesnik takmičarskog šoua “I’m Telling!”. Osvojili su drugo mesto. Nastavio je sa glumom dobijajući uloge u nekoliko nezapaženih filmova koji su prošli sa ne toliko uspešno.  Sve do 1998. kada je debitovao u komediji “Upoznajte Didlove” (Meet the Deedles). Pored ovog treba pomenuti i filmove kao što su: “Programed to Kill”, “Tammy and the T-Rex”, “Ona je ta” (She’s All That), “Luda vožnja” (Joy Ride), “Mreža vremena” (Timeline), “Noel” (Noel), “Stories USA”, “Otimači” (Takers)…

Slika 326 U krevetu sa... Polom Vokerom

Samo jedna od scena filma "Paklene ulice"

Možda je publici najviše poznat po ulozi u filmu: “Paklene ulice” (The Fast and the Furious). Mnogo automobila, brza vožnja, trke. Pravi mamac za ljubitelje akcionih filmova. Zasijao je u ovom filmu koji je našao obožavatelje i među muškom i među ženskom publikom. Više puta u svojoj karijeri dobijao je nagrade za mladog holivudskog glumca, dobio je i MTV filmsku nagradu 2002. godine, kao i “Teen Choice Award” 2003.

Trenutno živi u Santa Barbari, u Kaliforniji, sa svojim psima, od kojih je jedan čizopik retriver. On i njegova nekadašnja devojka imaju ćerku Medou (Meadow), koja je prešla sa Havaja u Kaliforniju kako bi bila bliže Vokeru. Zavistan je od surfovanja i obožava plažu. Zanimljivo je to da ima braon pojas u brazilskom džiju-džicuu.

Slika 423 U krevetu sa... Polom Vokerom

Strastveni je ljubitelj automobila, posebno trkačkih

Njegova prva pasija bila je biologija, a njegov idol Žak Kusto (Jacques-Yves Cousteau). Iako se ne bavi time, uvek pronađe vremena za prirodu. Nedavno je i ostvario svoj san da glumi na
National Geographic Channelu, u seriji enciklopedije Velikog Bela, koja je premijerno prikazana juna 2010. Proveo je 11 zanimljivih dana kao deo posade. Marta 2010. odlazi u Čile kako bi pomogao žrtvama zemljotresa i pružio povređenima svoju podršku i pomoć. Isto je uradio i na Haitiju sa svojim timom.

Teško mu je odoleti, dovoljno je samo reći Pol Voker.

Izvori fotografija: tumblr.com, facebook.com

Prethodne tekstove iz serijala “U krevetu sa…” možete pronaći ovde.


Violeta Stojanović, student novinarstva, ide kroz život sa velikom željom da napreduje i voljom da svoj optimizam širi na druge. Najveće bogatstvo su joj dve rođene sestre. Uvek spremna da podari osmeh i toplu reč, a sa vama bi da deli i najdublje misli i osećanja. Uživa u dobroj muzici, filmovima, divi se umetnosti.

Comments