Hot topics

7 najpopularnijih modela vereničkog prstenja i burmi u 2020.

#MySkinMyWay: Slavimo lepotu i jedinstvenost tvoje kože! Prijavi se i budi deo našeg beauty advertorijala!

3 razloga zašto je novi Huawei P40 Pro+ pravi izbor za tvoj novi mobilni telefon

#Staycation? Ovo su naši predlozi kako da provedete najbolje leto ikad!

Sve što treba da znaš o FOREO LUNA fofo – prvom pametnom beauty uređaju!

3 ideje kako da provedeš odmor u gradu – i ipak dobiješ leto za pamćenje!

Koje dodatke ishrani treba da konzumiraš za očuvanje opšteg zdravlja

Kako da se dobro provedeš ovog leta – čak i ako nigde ne putuješ!

Ljubavni horoskop za jul 2020.

Najvažnije stvari na životnom spisku posle 30-e

Crna rupa nepotrebnih troškova

Nedeljnim proveravanjem budžeta ulovićeš crne rupe u svojim troškovima – impulsivne kupovine nečega što je na rasprodaji, a realno nije neophodno. Mada izgleda kao da kupovina još jedne tašne, ili prekrivača za kauč u dnevnoj sobi nije neki izdatak, samo tako izgleda. Ukoliko olako trošiš novac, na godišnjem nivou to sigurno nije samo jedan pokrivač i nova tašna, to je iznos koji možeš da uštediš i uložiš u nešto važnije. Kad počneš da vodiš računa o tome gde odlazi svaki dinar, videćeš da, naravno, najviše ide na hranu i garderobu. Ako rešiš da uvedeš promene u životnom stilu i da kupuješ samo prema spisku i stvarnim potrebama, iznenadićeš se kako je moguće racionalno kupovati i smanjiti troškove.

Isplata dugova

Svi imamo kredite, kupujemo na čekove, kreditne kartice, odložena plaćanja – ali rate uredno stižu na naplatu, onako kako je planirano. Tvoje je da pratiš plan otplate svakog kredita i čeka i da postaviš sebi cilj – da se rešiš jednog po jednog. Možda ćeš se usredsrediti na to da najpre otplatiš najveće rate, a možda i obrnuto – prvo one male, vežbe radi, dok se ne izveštiš u balansiranju sa dugovanjima i otplatama.

Viši nivo planiranja otplate dugovanja jeste vođenje računa o kamatnim stopama – one se menjaju i povećavaju ako kasniš sa otplatom, a ako ti se ukaže mogućnost povoljnog refinansiranja nekog kredita, ne žuri. Upotrebi kalkulator i izračunaj sve troškove i kamatne stope, jer će račun pokazati da li je to zaista povoljno, odnosno, da li se isplati, ili na kraju izađe na isto, iako je mesečna rata manja.

Ulaganje u sebe

Dodatno obrazovanje, upisivanje neke škole ili kursa, putovanja – to je način da uložiš novac koji si uštedela racionalizovanjem troškova i odustajanjem od impulsivnih kupovina. Što više znaš, to su veće šanse da ti se to znanje isplati.

Izvor fotografija: instagram.com/kat_in_nyc

Brankica Milošević

Editors choice