Hot topics

#HairHacks: Glam frizura (savršena za sezonu žurki!) za koju su ti potrebne samo dve stvari

#StylishThrowback: Trendovi iz ’90. koje treba da uvrstiš u svoj garderober ove zime

Kako su milenijalci i generacija Z učinili da počnemo drugačije da gledamo na modu i trendove

U susret praznicima: 10 razloga da dragoj osobi (ali i sebi) nešto pokloniš – već danas!

Male stvari koje možeš da uradiš danas – za bolje sutra!

Ne “izlaziš” iz patika? Predstavljamo ti model koji ćeš ove zime obožavati – i nositi svakog dana!

Tijana @flawless_mess_ i Danijela @glam.prescription predlažu ideje za casual & business jesenje autfite

Feel&Taste: Hrvatska iz drugog ugla

Želiš kreditnu karticu? Evo šta sve treba da znaš!

Moja rođendanska želja ili kako sam uspela da dobijem više vremena za sebe i svoju porodicu

Crna rupa nepotrebnih troškova

Nedeljnim proveravanjem budžeta ulovićeš crne rupe u svojim troškovima – impulsivne kupovine nečega što je na rasprodaji, a realno nije neophodno. Mada izgleda kao da kupovina još jedne tašne, ili prekrivača za kauč u dnevnoj sobi nije neki izdatak, samo tako izgleda. Ukoliko olako trošiš novac, na godišnjem nivou to sigurno nije samo jedan pokrivač i nova tašna, to je iznos koji možeš da uštediš i uložiš u nešto važnije. Kad počneš da vodiš računa o tome gde odlazi svaki dinar, videćeš da, naravno, najviše ide na hranu i garderobu. Ako rešiš da uvedeš promene u životnom stilu i da kupuješ samo prema spisku i stvarnim potrebama, iznenadićeš se kako je moguće racionalno kupovati i smanjiti troškove.

Isplata dugova

Svi imamo kredite, kupujemo na čekove, kreditne kartice, odložena plaćanja – ali rate uredno stižu na naplatu, onako kako je planirano. Tvoje je da pratiš plan otplate svakog kredita i čeka i da postaviš sebi cilj – da se rešiš jednog po jednog. Možda ćeš se usredsrediti na to da najpre otplatiš najveće rate, a možda i obrnuto – prvo one male, vežbe radi, dok se ne izveštiš u balansiranju sa dugovanjima i otplatama.

Viši nivo planiranja otplate dugovanja jeste vođenje računa o kamatnim stopama – one se menjaju i povećavaju ako kasniš sa otplatom, a ako ti se ukaže mogućnost povoljnog refinansiranja nekog kredita, ne žuri. Upotrebi kalkulator i izračunaj sve troškove i kamatne stope, jer će račun pokazati da li je to zaista povoljno, odnosno, da li se isplati, ili na kraju izađe na isto, iako je mesečna rata manja.

Ulaganje u sebe

Dodatno obrazovanje, upisivanje neke škole ili kursa, putovanja – to je način da uložiš novac koji si uštedela racionalizovanjem troškova i odustajanjem od impulsivnih kupovina. Što više znaš, to su veće šanse da ti se to znanje isplati.

Izvor fotografija: instagram.com/kat_in_nyc

Brankica Milošević

Editors choice