Sada je pravo vreme da uđete u kuhinju i pronađete neke od ovih namirnica.

Da li ste znali da je luk odličan protiv različitih upalnih procesa na koži? On potpomaže povećanje nivoa kolagena, čime se sprečava pojava ožiljaka. Odličan je čak i ukoliko želite da uklonite neke stare ožiljke sa svoje kože. Možete iskoristiti glavicu luka, staviti je na mesto na kom se nalazi ožiljak i pustiti da njegovi prirodni sokovi odrade svoj posao, ili možete kupiti kremu ili gel na bazi luka.

Koristite prirodno maslinovo ulje dva puta dnevno i videćete kako vam ožiljci polako, ali sigurno blede. Maslinovo ulje nije zdravo samo za naše telo, već i za kožu, kosu i nokte.

uklonite oziljke prirodnim putem 2 Uklonite ožiljke PRIRODNIM putem

Pošto je bogat vitaminom C, anti oksidantima i alfa hidroksilnom kiselinom, limun je odličan sastojak za uklanjanje mrtve kože i njeno obnavljanje. Osim toga, limun posvetljuje kožu, te doprinosi postepenom gubitku ožiljaka. To možete postići tako što ćete pamučnom vatom naneti limunov sok na ožiljak. Sačekajte 10 do 15 minuta da koža upije limunov sok, a zatim taj deo svog tela obrišite suvom vatom. Nakon toga, nego vreme ne izlazite na sunce, osim ako niste naneli kremu za sunčanje.

I med može biti odličan za uklanjanje ožiljaka sa vašeg tela. U kombinaciji sa praškom za pecivo, med je odličan preparat za masažu kože, te uklanjanje svih nedostataka. Masirajte ožiljak pet minuta, a nakon toga na ožiljak nanesite nakvašen, topao peškir i čekajte dok se ne ohladi. Ova smesa je odlična i kod ujeda insekata, ali i kod ogrebotina. 

Comments