Možete ga jesti bilo kada – jer će i posle nekoliko dana ostati svež. Nemojte preterivati sa kokosom, a ni sa čokoladom, u podjednakoj meri koristite sve sastojke – jer tako kolač neće biti previše sladak.

Čokoladni kokos na tanjiru Ukusne poslastice: Čokoladni kokos

Umesto kokosa možete iskoristiti bademe, ali je ukus svakako fantastičan

Sastojci za testo:

– 2 jaja

– jedna šolja šećera

– ½ šolje mleka

– ½ šolje ulja

– jedna šolja brašna

– ½ praška za pecivo

– dve kašike kakaoa

Krem od kokosa:

– ½ litre mleka

– jedna šolja šećera

– 100 gr kokosovog brašna

Priprema:

U većoj posudi pomešajte jaja i šećer. Zatim dodajte preostale sastojke: mleko, ulje, brašno, prašak za pecivo i kakao. U nauljenoj, većoj tepsiji sipajte polovinu smese i pecite je na 150 stepeni oko 20 minuta. U međuvremenu, skuvajte mleko i šećer. Mešajte dok se ne zgusne, a zatim dodajte kokosovo brašno. Izvadite iz rerne ispečenu polovinu kolača, pa preko nje prelijte skuvanu masu od kokosa. Zatim, na kraju, ova dva sloja prelijte drugom polovinom čokoladne smese. Vratite u rernu na ponovno pečenje. Možete, ali ne morate da napravite čokoladnu glazuru i da je sipate preko gotovog kolača. Ukus će zasigurno biti lepši i primamljiviji.

Prijatno!

Izdekorisani kolači Ukusne poslastice: Čokoladni kokos

Za dekoraciju pustite mašti na volju

Izvor originalnog teksta i fotografija: kulinarika.net

Prethodne tekstove iz ovog serijala možete pročitati ovde.


Bojana Andrić je večiti zaljubljenik u knjige Nore Roberts i Paula Koelja. Voli da voli, bez ograničenja i predrasuda. Dan joj nije potpun bez taktova dobre pesme, osmeha najdražih, jagoda, sladoleda, sladoleda sa jagodama, popodnevne dremke, maženja, češkanja. Odbijaju je ljudska glupost, ograničenost i lenjost. Omiljena, do skoro usvojena parola: “Mene ne zanima šta vi mislite o meni, jer ja o vama ne razmišljam uopšte” (Coco Chanel).

Comments