Potrebno vam je oko pola sata za kompletnu pripremu ove poslastice. Čak ni toliko. Ukoliko želite da se zasladite, ovi kolačići su za vas idealni.

Sastojci:

– pakovanje piškota (14 komada), možete manje ili više

– jedna slatka pavlaka (možete i više)

– 1 vanilin šećer

– šećer u prahu

Glazura:

– 125 gr crne, istopljene čokolade

– malo ulja

Priprema:

Jednostavnije, a ukusnije eklere nećete nigde pronaći. U veću posudu sipajte pavlaku, vanilin i prah šećer i sve dobro izmutite. Sa druge strane, na vatri dobro istopite crnu čokoladu i dodajte malo ulja. Na većem plehu isecite piškote na polovine. Na jednu polovinu sipajte malo krema od slatke pavlake, a drugom polovinom sve to poklopite. Kao krajnji postupak, svaki napravljeni ekler prelijte čokoladnom glazurom. Prilično lako, zar ne?

Prijatno!

Slika 1 Ukusne poslastice3 Ukusne poslastice: Jednostavni čokoladni ekleri

Dovoljno je uneti malo mašte, rezultati su odmah vidljivi

Izvor originalnog teksta i fotografija: kulinarika.com, b92.net, style.mnogoo.mk

Prethodne tekstove iz ovog serijala možete pročitati ovde.


Bojana Andrić je večiti zaljubljenik u knjige Nore Roberts i Paula Koelja. Voli da voli, bez ograničenja i predrasuda. Dan joj nije potpun bez taktova dobre pesme, osmeha najdražih, jagoda, sladoleda, sladoleda sa jagodama, popodnevne dremke, maženja, češkanja. Odbijaju je ljudska glupost, ograničenost i lenjost. Omiljena, do skoro usvojena parola: “Mene ne zanima šta vi mislite o meni, jer ja o vama ne razmišljam uopšte” (Coco Chanel).

Comments