Neke od sastojaka za ovaj dezert i ne morate koristiti, bitno je da sami kolači imaju prepoznatljiv ukus Snikers čokoladica, a samim tim biće i zanimljiviji jer se omiljeni, čokoladni deo nalazi u samom testu.

Sastojci:

– 160 gr brašna

– ½ kašičice sode

– ½ kašičice praška za pecivo

– ¼ kašičice soli

– 110 gr mekog maslaca

– 250 gr putera od kikirikija

– 150 gr kristal šećera

– 1 jaje

– jedna kašičica ekstrakta od vanile

– 4 Snikers čokoladice (možete manje ili više, sve zavisi od vas)

– 160 gr čokolade za kuvanje (po želji)

Priprema:

Priprema i pečenje zajedno traju oko 30 minuta. Pre svega, pomešajte brašno, sodu bikarbonu, prašak za pecivo i so. Potom, ovoj smesi dodajte maslac, puter od kikirikija i šećer. Sa strane, posebno umutite tečne sastojke: jaje, mleko i ekstrakt od vanile. Tu tečnu masu dodajte brašnu, a na kraju, kao najznačajniji dodatak koji se koristi, jesu iseckane Snikers čokoladice i komadići čokolade za kuvanje. Ukoliko ne želite rukama da oblikujete kolačiće, iskoristite prepoznatljivu kašiku za sladoled. Samo testo će omekšati, a i dobiće spljošteni efekat tokom samog procesa pečenja. Pecite ih oko deset minuta na 180 stepeni. Ostavite ih da se ohlade, a potom ih smažite u rekordnom roku.

Prijatno!

Gotovi slatkisi Ukusne poslastice: Jednostavni Snikers kolačići

Kolačići koji zamenjuju originalni čokoladni slatkiš

Izvor originalnog teksta i fotografija: www.kulinarika.net

Prethodne tekstove iz ovog serijala možete pročitati ovde.


Bojana Andrić je večiti zaljubljenik u knjige Nore Roberts i Paula Koelja. Voli da voli, bez ograničenja i predrasuda. Dan joj nije potpun bez taktova dobre pesme, osmeha najdražih, jagoda, sladoleda, sladoleda sa jagodama, popodnevne dremke, maženja, češkanja. Odbijaju je ljudska glupost, ograničenost i lenjost. Omiljena, do skoro usvojena parola: “Mene ne zanima šta vi mislite o meni, jer ja o vama ne razmišljam uopšte” (Coco Chanel).

 

Comments