Potrebno vam je svega pola sata da biste uživali u ovom divnom dezertu. Nutela je obožavana poslastica, naročito ako se nalazi u kombinaciji sa ovim čokoladnim kolačima.

Sastojci:

– 220 gr brašna

1 prašak za pecivo

– 200 ml mleka

– 80 gr kakao praha

– 100 gr kristal šećera

– 2 jaja

– dve kašičice vanilin šećera

– 90 gr istopljenog putera

– rum

Nutela

Priprema:

U većoj činiji pomešajte brašno, prašak za pecivo, vanilin šećer, kristal šećer i kakao. Zatim, u drugoj posudi sjedinite jaja, istopljeni puter i mleko. Takođe, ukoliko volite jači ukus kolača, možete dodati rum. Potom, pomešajte sadržaje iz ove dve činije i pripremite kalupe u kojima ćete peći mafine. Postupak je prilično jednostavan. Prvo popunite pola kalupa, zatim, kašičicom po želji dodajte Nutelu, ali nemojte preterivati. Pazite da kalup ne napunite do vrha, kako se punjenje ne bi razlilo. Umesto Nutele možete koristiti omiljeni džem ili istopljenu čokoladu. Kolače pecite 20 minuta na 180 stepeni. Kad se ohlade, možete ih posuti kokosom ili prah šećerom.

Prijatno!

Gotovi mafini Ukusne poslastice: Mafini punjeni Nutelom

Mami na greh

Izvor originalnog teksta i fotografija: www.kulinarika.net, www.zenskikutak.rs

Prethodne tekstove iz ovog serijala možete pročitati ovde.


Bojana Andrić je večiti zaljubljenik u knjige Nore Roberts i Paula Koelja. Voli da voli, bez ograničenja i predrasuda. Dan joj nije potpun bez taktova dobre pesme, osmeha najdražih, jagoda, sladoleda, sladoleda sa jagodama, popodnevne dremke, maženja, češkanja. Odbijaju je ljudska glupost, ograničenost i lenjost. Omiljena, do skoro usvojena parola: “Mene ne zanima šta vi mislite o meni, jer ja o vama ne razmišljam uopšte” (Coco Chanel).

 

Comments