Za ovaj desert karakteristično je to što za njega nije potreban proces pečenja. Samim tim, priprema je lakša i manje komplikovana. Ukus je fantastičan.

Sastojci:

– do 750 gr svežih ili smrznutih jagoda

– do 500 gr maskarpone sira

– keks u komadu po želji

– 2 jogurta

Priprema:

Uzmite veći pleh ili staklenu činiju. Na dnu počnite sa slaganjem sastojaka. Krenite sa keksom. Preko njega sipajte sir i jedan jogurt, a zatim, preko te tečne smese dodajte iseckane jagode. Ponovite postupak. Sad dodajte izmrvljeni keks, sipajte preostali jogurt i sir i kao krajnji sloj iskoristite jagode – preporučuje se da budu pasirane. Potom, ostavite tortu u frižider, najbolje u večernjim satima ili preko noći kako bi ujutro imala odličan i pun ukus.

Prijatno!

Gotova torta sa jagodama Ukusne poslastice: Slatka crvena čarolija

Iskušenje kojem ne možete odoleti

Izvor originalnog teksta i fotografija: www.kulinarika.net

Prethodne tekstove iz ovog serijala možete pročitati ovde.


Bojana Andrić je večiti zaljubljenik u knjige Nore Roberts i Paula Koelja. Voli da voli, bez ograničenja i predrasuda. Dan joj nije potpun bez taktova dobre pesme, osmeha najdražih, jagoda, sladoleda, sladoleda sa jagodama, popodnevne dremke, maženja, češkanja. Odbijaju je ljudska glupost, ograničenost i lenjost. Omiljena, do skoro usvojena parola: “Mene ne zanima šta vi mislite o meni, jer ja o vama ne razmišljam uopšte” (Coco Chanel).

Comments