Rasveta je glavni element enterijera, zato je nemojte ostavljati za kraj kada su vaša finansijska sredstva već pri kraju. Osvetljenje treba da planirate od samog početka projekta, kako bi mogli maksimalno da uživate u prostoru.

slika18 Uloga rasvete u enterijeru

Rasveta igra jednu od važnijih uloga u enterijeru

Položaj, kao i jačina rasvete, bira se u zavisnosti od toga da li je prostor namenjen odmoru ili radu.

U kancelarijama ili radnim sobama, radni stolovi osvetljeni su u zavisnosti od toga kojom rukom pišete, kako se ne bi stvarale senke.

Rasveta u kuhinji nalazi se sa frontalne i centralne strane, takođe i u kupatilu – jer tu obavljate aktivnosti koje zahtevaju preciznost, kao npr. nanošenje šminke.

slika27 Uloga rasvete u enterijeru

Kupatilo sa jakim osvetljenjem

slika32 Uloga rasvete u enterijeru

Veoma je važno da radne površine budu dobro osvetljene

Spavaće i dnevne sobe koristimo za više aktivnosti, kao što su čitanje, gledanje televizije, učenje ili odmor, samim tim rasveta bi trebalo da bude višenamenska. Počnite tako što ćete postaviti jako centralno osvetljenje, a ako želite da stvorite malo romantičniju atmosferu, to možete učiniti uz pomoć dekorativnih lampi sa prigušenijim svetlom.

slika42 Uloga rasvete u enterijeru

Lampe postavljene sa strane stvaraju atmosferu pogodnu za odmor

slika51 Uloga rasvete u enterijeru

Osvetljenje iz uglova pogodno za razne aktivnosti

slika61 Uloga rasvete u enterijeru

Kreativno i romantično u isto vreme


Valentina Krstović dolazi iz Tivta, autorka je bloga “Black&Blonde”. Učenica, blogerka, veliki sanjar, a pre svega zaljubljenik u život.

Comments