Sudbinski susreti se stalno dešavaju i ne odnose se samo na ljubavne veze – zapravo, sve najvažnije osobe u našim životima su tu zato što su karmički povezane sa nama i zato što imaju neku važnu ulogu – imaju posla sa nama i mi sa njima i te zadatke treba temeljno da odradimo. To su lekcije koje nismo završili u prethodnim životima, ali i znak da da nam svemir pomaže na našem putu – nismo sami i ništa se ne dešava nasumično i slučajno.

Srećemo one koji nam pomažu da se probudimo

To su ponekad naši duhovni učitelji, koji su na svom putu već sakupili dovoljno mudrosti i znanja da mogu da preuzmu odgovornost za okupljanje srodnih duša i njihovu obuku i podučavanje. Ali to su takođe i osobe koje nam stanu na put i zaustave nas. Možda imaju samo epizodne uloge i nikada ne bismo pomislili da je njihovo prisustvo dobro za nas, da nas nečemu uče – jer nam zagorčavaju život, kvare nam planove i nerviraju nas. Međutim, to baš i jeste njihova uloga, da se umešaju i zaustave nas i nateraju da krenemo u pravom smeru, iako to nije bio naš plan i namera.

View this post on Instagram

#mood70s

A post shared by #Mood70s (@mood70s) on

Srećemo osobe koje nas podsećaju

Ponekad zaboravimo ko smo i kuda idemo, umorimo se, razočaramo, izgubimo smisao. Posustanemo, izgubimo veru i samopouzdanje, počnemo da sumnjamo i u sebe i u Boga, u Kosmos i smisao života. I onda sretnemo neke ljude koji nas inspririšu, zbog kojih povratimo ravnotežu, setimo se sebe, otresemo umor i razočaranje i shvatimo da smo bili arogantni kad smo očekivali da put bude lakši i da Kosmos ispunjava naša očekivanja. Inspirativne osobe koje prođu kroz naš život, ili ostanu u vidokrugu, ali na periferiji, pojavile su se da bismo se orijentisali ka istini, koja se nalazi u nama i na koju, živeći kroz ego i materijalne vrednosti, ponekad zaboravljamo.

Comments