Otkrivamo: Kako da imaš jaku, blistavu i dugu KOSU?

Belgrade Notes: Novo cool mesto za tvoje letnje uživanje skriveno među krovovima grada

Letnji beauty trend: Kako da postigneš puniji i smeliji izgled obrva koje izgledaju prirodno

Bobbi Brown u Srbiji: Pogledaj KO je sve bio na promociji čuvenog makeup brenda!

Made for a Goddess: Kako da svoju kožu učiniš nežnom i glatkom (ADVERTORIJAL)

5 koraka kako da ovog leta imaš svilenkastu kožu i budeš ženstvena poput boginje

Ovo su OSOBINE muškarca sa kojim će SVE biti moguće!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Anastasija Grujić otkriva omiljeni par obuće koji se može kombinovati za sve prilike

Air Max revolucija uz the Spot

Ilustrovani vodič kroz besmrtne sobne biljke

Ilustrovani vodič kroz besmrtne sobne biljke

1/3

Istina je da je pored svih obaveza koje imamo veoma teško brinuti čak i o sebi a kamoli o drugom živom biću, recimo biljkama, ali gajiti ih i održavati zaista može da bude neverovatno korisno i lepo. Zapravo, nedavna istraživanja su potvrdila da su benefiti čuvanja kućnih biljaka zapanjujući– od toga da pročišćuju vazduh pa dišemo bolje i udišemo kvalitetniji vazduh do toga da pomažu boostovanju našeg pamćenja. Ipak, mrtve biljke, osušene i uvele ne čine da se iko oseća dobro. U to ime predstavljamo ti zelenilo koje je teško ili gotovo nemoguće uništiti, i koje je prilično lako za održavanje– od kojih će svaka tvom životu dati malu, tihu dnevnu svrhu i rutinu, dok će ujedno ulepšati i razvadriti tvoj životni prostor. Lepo je brinuti o nečemu, i gledati kako raste i razvija se tako da, baci pogled na ovaj vodič i predivne ilustracije Maiae (koja van biljaka ima i druge genijalne radove, možeš ih videti na njenom instagram profilu.)

Aloja

Mnogo ljudi je upoznato sa alojom zbog njene upotrebe u kozmetičkoj industriji budući da je veoma pogodna za negu kože, ili kao nešto što mackamo kada izgorimo na letovanju, ili kao bezukusni napitak pun vitamina. Ali, aloja je takođe i zgodna i pogodna, fotogenična biljčica koju možeš gajiti. Ako nemaš baš nekog baštovanskog talenta a izgaraš da budeš baštovanka koja gaji nešto što zapravo ima i svrhu, ovo je tvoja biljka. S obzirom na to da je iz porodice kaktusa, zahteva minimum pažnje. Dodatni bonus je i to što ako izgleda kao da umire, možeš da skineš te suvlje listiće i ono malo gela što možeš da iscediš iskoristiš da namackaš na kožu na primer.

Šta joj je potrebno: Puno svetla, i zalivanje kad god je zemlja suva. (nemoj da zaboraviš da su joj neophodne i rupe na saksiji za drenažu). 

aloe 1511908510 Ilustrovani vodič kroz besmrtne sobne biljke

Editors choice