16 malih boostera samopouzdanja za dane kada nisi sva svoja

4 stvari koje treba da uradiš za svoju kožu kada imaš 35+

Shaped by passion: Kako da postaneš najbolja u onome što radiš

Ove patike nose apsolutno sve trendseterke!

Otkrivamo: Gde u Beogradu otići na (odlične) kolače?

#WokeUpLikeThis: Kako da tvoja koža BLISTA ceo dan! (Beauty advertorial)

Znamo, menstruacija nije zabavna, ali evo kako da olakšaš sebi “one dane”!

Gde na večeru: Ovaj restoran nudi pravo uživanje za tvoja nepca!

Suva, masna, dehidrirana ili osetljiva koža? Ovo će biti tvoj novi najbolji #SKINCARE prijatelj!

Šta žene u tridesetim rade bolje od žena u dvadesetim?

1/3

Istina je da je pored svih obaveza koje imamo veoma teško brinuti čak i o sebi a kamoli o drugom živom biću, recimo biljkama, ali gajiti ih i održavati zaista može da bude neverovatno korisno i lepo. Zapravo, nedavna istraživanja su potvrdila da su benefiti čuvanja kućnih biljaka zapanjujući– od toga da pročišćuju vazduh pa dišemo bolje i udišemo kvalitetniji vazduh do toga da pomažu boostovanju našeg pamćenja. Ipak, mrtve biljke, osušene i uvele ne čine da se iko oseća dobro. U to ime predstavljamo ti zelenilo koje je teško ili gotovo nemoguće uništiti, i koje je prilično lako za održavanje– od kojih će svaka tvom životu dati malu, tihu dnevnu svrhu i rutinu, dok će ujedno ulepšati i razvadriti tvoj životni prostor. Lepo je brinuti o nečemu, i gledati kako raste i razvija se tako da, baci pogled na ovaj vodič i predivne ilustracije Maiae (koja van biljaka ima i druge genijalne radove, možeš ih videti na njenom instagram profilu.)

Aloja

Mnogo ljudi je upoznato sa alojom zbog njene upotrebe u kozmetičkoj industriji budući da je veoma pogodna za negu kože, ili kao nešto što mackamo kada izgorimo na letovanju, ili kao bezukusni napitak pun vitamina. Ali, aloja je takođe i zgodna i pogodna, fotogenična biljčica koju možeš gajiti. Ako nemaš baš nekog baštovanskog talenta a izgaraš da budeš baštovanka koja gaji nešto što zapravo ima i svrhu, ovo je tvoja biljka. S obzirom na to da je iz porodice kaktusa, zahteva minimum pažnje. Dodatni bonus je i to što ako izgleda kao da umire, možeš da skineš te suvlje listiće i ono malo gela što možeš da iscediš iskoristiš da namackaš na kožu na primer.

Šta joj je potrebno: Puno svetla, i zalivanje kad god je zemlja suva. (nemoj da zaboraviš da su joj neophodne i rupe na saksiji za drenažu). 

aloe 1511908510 Ilustrovani vodič kroz besmrtne sobne biljke

Editors choice