Bez obzira na godine ili tip kože, možete da napravite primetnu razliku u načinu na koji izgledaju vaše pore. Najvažnije je znati da se pore zapravo ne smanjuju – ali se može učiniti da tako deluje. Kada pore izgledaju veliko, zapravo su (privremeno) razvučene, obično od mrtvih ćelija kože, prljavštine i ulja na vašoj koži. Piling – kako fizički, tako i hemijski, je ključ toga da vašu kožu učinite mekom, glatkom, i praktično bez pora, odmah i dugoročno. U nastavku teksta, izdvajamo pet laganih koraka  koji će učiniti vaše pore manje vidljivim za kratko vreme.

Čišćenje lica

Čišćenje onoga što prirodno zaglavi u porama – mrtve ćelije kože, ulje koje postoji prirodno u vašoj koži, prljavština, šminka – i otkrivanje sveže, nepomućene kože ispod, mogu da naprave ogromnu razliku u načinu na koji vaša koža izgleda. Redovni piling takođe pomaže tako što sprečava porama da se začepe. Pravilno čišćenje lica kod kuće je apsolutno moguće, ukoliko znate šta tačno treba da radite. Prvo i osnovno jeste da odredite svoj tip kože pre kupovine novih proizvoda ili nanošenja bilo čega na svoju kožu. Za najbolje rezultate, izaberite one proizvode koji odgovaraju vašem tipu kože: osetljiva, masna, suva, sklona aknama ili mešovita koža.

Upotreba tonika

Opštepoznato je da tonik za lice čisti pore, uklanja sebum i nečistoće bez isušivanja i osvežava kožu. Takođe, on daje i fizički i hemijski piling, a istovremeno taloži sastojke pogodne za vašu kožu. Adstringentni tonici uklanjaju bakterije, a oni na bazi benzoil peroksida ili salicilne kiseline uklanjaju ostatke iz pora.

Comments