Nakon što smo vam ovde pisali o tome kako je nakit u obliku sova ponovo u trendu, sada vam predstavljamo tu predivnu životinju kao ljubimca.

Ovako umiljato i čudno stvorenje važi za jednu od najpametnijih životinja. Na svetu postoji 216 vrsta sova, od toga 18 spadaju u BARN familiju, dok su ostalih 198 tipična familija, i veličine su od 10 cm, pa do 70 cm.

SLIKA15 Umiljata sova kao ljubimac

Neke od vrsta sova

Ime ove sovice, koju je videlo više od 13 miliona ljudi, jeste Mola (Molla), i spada u vrstu “malih sova”, što je i logično. Male sove žive pretežno na farmama na kojima se hrane crvima i insektima. Iako na snimku izgleda kao da uživa, sove u stvari spadaju u divlje životinje pod grupom ptice grabljivice, i najbolje se osećaju dok su na slobodi ili u ambijentu sokolarskih stručnjaka.

242 Umiljata sova kao ljubimac

Mola uživa dok se mazi

Neodoljivu Molu često maze na “I Falconieri delle Orobie”, sokolarskom srednjovekovnom događaju, koji je poznat po obeležavanju ptica grabljivica u severnoj Italiji, blizu Milana.

Imaćete potrebu da ovu “You tube” senzaciju podelite sa nekim, svakako!

Izvori fotografija:  images.fineartamerica.com, dailypicksandflicks.com, 4.bp.blogspot.com


Filip Milić Uporan. Optimista. Borac za ljudska prava, realizam i pozitivizam. Ponekad se oseća da nije ni na nebu ni na zemlji. Veliki ljubitelj mačaka! Želi da sazna svrhu življenja i stvari van materijalnog. Novinarstvo kao poriv kreativnosti. Kreativnost kao poriv za novinarstvo.

Comments