Leto je pravo vreme da se posvetite sebi i ispunite po koju intimnu želju duše! Sa izlaskom iz ludog životnog tempa i dnevne rutine, napokon, bez ikakvog izgovora, imate vremena da u život unesete promene koje će vas vratiti sebi. Na tom putu mogu vam pomoći predlozi i saveti Dragane Jovanović, trenera za lični razvoj i jednog od najistaknutijih regionalnih life koučeva.

“Potrudite se da ovo leto bude vaše najposebnije leto do sada i bez odlaganja se posvetite sebi! Jul i avgust su pravi meseci da usporite. Umesto nove doze stresa i haosa, isforsiranih izlazaka, napornih vikenda i ekstremnih rekrativnih aktivnosti, ovoga leta dajte sebi dozvolu da zastanite, upijete mir i tišinu i krenite u letnje čišćenje od stresa i brzine”, poručuje nam Dragana Jovanović na samom početku razgovora. “Ukoliko ne napunimo baterije – nema kreativnosti, dobrih odluka i onoga što je svim ženama važno – lepote. Umorna žena ne blista! Zato shvatite odmor ozbiljno i iskoristite ga da se vratite sebi, svom miru i onima koje volite”, naglašava Dragana, a za sve koji žele odmah da zavrnu rukave i počnu da rade na sebi, Dragana je u toku leta pripremila četiri događaja za lični razvoj – “Dan za Vas by Dragana Jovanović”, u koje se potpuno besplatno mogu uključiti žene svih generacija.

letnja polozena 2 e1562157354950 Umorna žena ne blista: Kako da se ovog leta vratiš i posvetiš sebi uz putokaze Dragane Jovanović

Za sve žene koje žele pametno da iskoriste dugo toplo leto i posvete se radu na sebi, pripremili ste četiri vezana događaja “Dan za Vas” koji se u toku leta održavaju u partnerstvu sa UŠĆE Shopping Centerom i na njihovoj lokaciji. Nakon prvog, koji je održan na temu autentičnosti 22. juna, pred nama je događaj 6. jula, kojim upravo naglašavate važnost povratka sebi i stavljanje sebe na listu svojih pririteta.

“Ovog leta pripremila sam poseban i inspirativan program za žene svih generacija, kojima na raspolaganju stoje čak četiri besplatna “Dana za Vas”, mog autorskog događaja na kome već pet godina okupljam žene kojima želim da ukažem koliko je važno da brinu o sebi i da se lično razvijaju. Već ove subote, 6. jula u 18h u prostoru Coffe Rooma u UŠĆE Shopping Centeru možete da dođete po dozu inspiracije i po odgovore na pitanja: kako da mislimo na sebe, kako da stavimo sebe na listu svojih prioriteta i kako da svima sa lakoćom pokažemo da imamo svoj život, pored svih zadataka koje obavljamo za druge. Odrasle smo sa puno ograničavajućih uverenja, a jedno od njih je da su briga o sebi i ljubav prema sebi sebičnost. To nam često stvara očekivanja, zameranja i kvari nam odnose. Da bismo bile dobre drugima, treba da budemo dobre sebi. Zato smatram da svaka od nas ima pravo i obavezu da odvoji deo vremena u toku dana za ono što je čini zdravom, raspoloženom i opuštenom.”

Ovog leta pokrenuli ste i jedan poseban koučing program “Partnerski odnosi” koga uglavnom radite s klijentikinjama online.

“Radeći sa ženama shvatila sam da im je ljubav najveći pokretač, bez obzira na uspešnu karijeru i nezavisnost koju su stekle. Često nemamo dobre partnerske odnose i okrivljujemo druge zbog toga. Svaki rad na partnerstvu počinje radom na sebi – na blokadama koje nas sprečavaju da ostvarimo kvalitetan partnerski odnos. Neke od tema koji se rešavaju koučingom su:

Niko vas ne razume – iako radite, brinete i plaćate sve niko vas ne pita kako ste;
U život privlačite ljude koji ne mogu da uzvrate na vašu ljubav;
Ponavlja vam se obrazac da vas partner zavoli tek kada ga napustite;
Partner vam zamera da niste ženstveni i se ponašate kao menadžerka;
Mislite da je novac koji zaradite vaš, a partnerov zajednički;
Ne možete da oprostite partneru greške i mane, stalno mu nešto zamerate;
Želite ljubav, a bežite od nje jer se plašite da ćete biti ostavljene;
Partner se ponaša prema vama kao da ste mu mama;
Morate da se svađate da bi partner čuo šta želite;
Blista vam kuća, a niko u njoj ne razgovara…

Odnos partnera prema nama je ogledalo onoga što mislimo o sebi. Zato, iako mislimo da su drugi krivi što nam veza ne funkcioniše – bilo bi korisno da se zapitamo zašto nešto trpimo. Koučingom shvatimo da ništa ne moramo da trpimo – imamo opciju da ono što škripi rešimo, da odemo ili prihvatimo.”

Kako izgleda jedan online koučing čas sa vama?

“Danas je vreme najskuplje i zato svim mojim klijentkinjama dajem mogućnost da radimo online, iz udobnosti sofe i trenerke. Naravno da je opcija ličnog kontakta uvek prisutna. Radimo jedan put nedeljno, ukoliko nema potrebe za drugačijim ritmom, sat vremena. Za prvi susret uvek ostavim više vremena. Odgovornost za promenu je na klijentu u smislu da primena onoga što radimo jedino vodi u promenu. Poznavanje problema – ne rešava problem.”

Godišnji odmori su napokon period kada bez izgovora imamo više vremena da se posvetimo sebi i svojem resetu od celogodišnjih obaveza, zadataka, poslovnih i privatnih obaveza. Vaši svi programi imaju Body&Soul elemente, pa hajde da se uz teme duše dotaknemo i tela. Kakav vid vežbanja vi svojim klijentkinjama preporučujete za leto, za najbrže opuštanje i punjenje baterija?

“Kada mi dođu klijentkinje van sebe od stresa i iscrpljene od previše svega na sve teme – ja uvek krećem od tela. Promene na ovom nivou najbrže ih dovode do opuštanja, do unutrašnjeg balansa, a pritom su potpuno bezbedne. Ja sam 30 godina učitelj joge, pilates instruktor i vlasnica Life centra deset godina. Evo prilike da se pokrenu – upravo ovih dana krećemo sa GARNIER yoga časovima i pozivam sve dame da nam se priključe naredne četiri nedelje, počevši od 7. jula, da dođu u 9h na besplatan joga čas. Obavezna je prijava i sve detalje možete naći na mom sajtu.”

dragana 591 e1562156502430 Umorna žena ne blista: Kako da se ovog leta vratiš i posvetiš sebi uz putokaze Dragane Jovanović

Ovog leta imate pune ruke posla, družićete se do avgustra sa mnogim ženama na Danima za Vas, koučinge imate gotovo svaki dan, vodite yoga grupe, gde vi pronalazite vreme za svoj letnji reset?

“Ja vrlo ozbiljno shvatam odmor i volim da kažem na mojim ZEN in Business seminarima – odmor je sastavni deo rada. Ukoliko ne napunimo baterije – nema kreativnosti, dobrih odluka i onoga što je svim ženama važno – lepote. Umorna žena ne blista! Zato je avgust moj mesec za prirodu koja me najbolje vraća sebi, za moje telo, detoks, to je vreme koje posvećujem mom mužu, porodici i knjigama koje čekaju leto. Uživanje je najbolji energetski punjač.”

Posle sledećeg “Dana za Vas” 6. jula sve zainteresovane očekuju još dva besplatna događaja “Dan za Vas” u Ušću, u subotu, 20. jula, sa temom “Inspiracija je u nama” i poslednji u toku leta, u subotu, 3. avgusta, sa temom “Sreća je u nama”.

Sve informacije o besplatnim letnjim događajima Dan za Vas i prijavama potražite na stranici Dragane Jovanović.

Za vaša pitanja, koučinge i ostale programe, možete da se obratite na e mail: seminari@draganajovanovic-bodysoulcom

Comments