Bliži nam se najlepši period u godini – praznična novogodišnja i božićna sezona. Ovo je period u kome uživamo u krugu najbližih, u lepoj, toploj atmosferi doma, poklonima i pre svega pažnji koju poklanjamo jedni drugima. Ova godina nas je više nego ijedna do sad naučila da cenimo sigurnost svojih domova, porodicu, prijatelje i sve posebne male trenutke sreće, i zato se naročito radujemo praznicima i prilici da ih proslavimo i obeležimo kraj godine koja je za nama. Naravno, praznični duh ne dolazi sam od sebe, ali možemo ga lako uneti u svoje domove adekvatnom novogodišnjom dekoracijom – koja će učiniti da naš prostor izgleda bajkovito i uneti nam dobro raspoloženje. Ovom prilikom vam predstavljamo kako na savršen način možete upotpuniti vaš dom ove zime – a ovo su naši predlozi kako da to i učinite!

JYSK 1 Unesite novogodišnje raspoloženje u svoj dom ovim prazničnim detaljima

Praznična atmosfera počinje već na ulazu

Da li i vi najviše volite da vas već sa vrata dočeka praznični duh? Dok se približavate domu i idete kroz sneg, da prvo primetite sijalice koje svetle na vratima, jedinstven venčič na njima, poneki fenjer ili figuru Deda Mraza? Da, i mi isto! U tom slučaju, venac sa sijalicama koje svetle je savršen za vaša ulazna vrata, a ako veoma uživate u novogodišnjim lampicama – trem možete ukrasiti i svetlećim drvećem. Takođe, pored ulaza možete dodati i romantične fenjere koji će doprineti toploj atmosferi, a uz njih – ukrasni Deda Mraz pred vratima obradovaće i vas, a i vaše mališane svojim neobičnim izgledom, dok mu društvo može praviti novogodišnji patuljak. A kada vas već na ulazu sačeka ovako divna praznična atmosfera, kako da je sa radošću ne unesete i u sam dom?

j8 1 Unesite novogodišnje raspoloženje u svoj dom ovim prazničnim detaljima

 

Mali i veliki detalji za savršen praznični hygge

Poznato je da je hygge kamen temeljac novogodišnje i božićne tradicije. Hygge je neprevodiva danska reč koja označava uživanje u trenutku i topao osećaj koji u nama izazivaju određene situacije ili trenutci, a u toku praznika jedinstveni hygge pronalazimo u detaljima kao što su sveće koje sijaju, toplina kamina u zimskim večerima, božićne čarape koje nas podsećaju na detinjstvo i period kada smo verovali u Deda Mraza i nestrpljivo čekali poklone koje će nam doneti. Sveća u obliku jelke idealna je za ušuškanu večernju hygge atmosferu, koju možete upotpuniti i novogodišnjim kuglicama, kao i lampicama u obliku zvezdica – zbog kojih ćete poželeti da zamislite praznične želje za svoju porodicu i sebe. Takođe, ako ste raspoloženi da pored detalja unesete i neke veće promene u svoj stan u toku praznične sezone, imamo predloge za vas. Dnevna soba može izgledati ušuškano i cozy uz nove ukrasne jastuke, a vaša omiljena fotelja biće još toplija onda kada je dekorišete prostirkom. A kada ste već kod svog omiljenog kutka, upalite sebi par ukrasnih sveća, i uživajte uz topli kakao ili čaj.

j5 1 Unesite novogodišnje raspoloženje u svoj dom ovim prazničnim detaljima j2 1 Unesite novogodišnje raspoloženje u svoj dom ovim prazničnim detaljima

Novogodišnja večera – trpezarija u prazničnom stilu

Razumljivo, Božić i Badnje veče ne mogu da prođu bez večere na kojoj će se okupiti cela porodica, a mi imamo savršene predloge za dekoraciju vaše trpezarije u ovim prilikama. Stoljnjak ili nadstoljnjak sa dezenom zvezdica koje padaju idealni su prekrivači za vaš trpezarijski sto, koji zatim možete upotpuniti tanjirima i činijama. Ipak, pored praktičnih predmeta kao što su nadstoljnjak i posuđe, praznici su savršen period da svaki kutak, pa tako i trpezariju, ukrasite i predmetima čisto dekorativnog karaktera u obliku novogodišnje jelke koja će obradovati vašu decu. Ukoliko ipak volite dekorativne predmete sa praktičnom svrhom kao što su vaza ili fenjer savršeno će se uklopiti uz suhu granu i par kuglica.

j3 1 Unesite novogodišnje raspoloženje u svoj dom ovim prazničnim detaljima

Najvažniji kutak – onaj u kom je jelka

Najvažnija i centralna dekoracija bez koje ne možemo ni da zamislimo praznike je naravno jelka, koju jednostavno morate imati u svom domu. U JYSK-u možete pronaći svetleću jelku koja sija i bez dodatnih dekoracija, a ukoliko imate porodičnu tradiciju i iz godine u godinu uživate u dekorisanju jelke – nude vam i veliki broj ukrasa koji će učiniti da ona izgleda jedinstveno. Naša preporuka su bordo i zelene nijanse, kao i popularne led sveće sa tajmerom, koje možete unapred podesiti da se uključe i isključe u isto vreme svakog dana. Ipak, jelka ne bi bila jelka da se ispod nje ne nalaze pokloni, a ako uživate u darivanju ne zaboravite na vreme kupiti ukrasne reciklirane papire. Pored poklona, ispod jelke se mogu naći i dekorativne figure kao što su Deda Mraz i novogodišnji patuljak, a ako volite poklone ubacite u novogodišnje čarape. Uživajte u darivanju poklona i nestrpljivo iščekujte iste!

j1 1 Unesite novogodišnje raspoloženje u svoj dom ovim prazničnim detaljima

Sve pomenute proizvode možete naći u JYSK prodavnicama, a inspiraciju potražite u JYSK novogodišnjem magazinu.

Comments