Pozivamo sve srednjoškolce da se prijave na takmičenje Met mobile challenge 2015, koje će se održati u februaru mesecu tekuće godine, kako u Beogradu tako i u Poslovno-obrazovnom centru u Nišu. Tokom ovog takmičenja đaci će imati priliku da prisustvuju radionicama koje će im omogućiti da savladaju osnovne tehnike za razvoj mobilnih aplikacija i da uz pomoć mentora razviju idejno rešenje mobilne aplikacije. Ovo takmičenje ne zahteva programersko znanje, najvažnije je da takmičari budu kreativni jer će upravo najkreativnije idejno rešenje pobediti.

Od srednjoškolaca se očekuje da na što kreativniji način daju odgovor u vidu aplikacije za mobilne telefone i to na temu: “Kreiraj, uvedi novine i promeni svet.”

Prijave za takmičenje su otvorene i svi zainteresovani srednjoškolci mogu se prijaviti putem sledećeg linka. Za takmičenje u Beogradu prijave su otvorene do 14.02.2015. a za takmičenje u Nišu rok za prijavu je do 21.02.2015.

Na takmičenje se mogu prijaviti pojedinci ili već formirani timovi, ali je potrebno da se svaki član tima prijavi posebno. Tim može imati najmanje dva, a najviše četiri takmičara. Neophodno je da svi takmičari prisustvuju prvom danu takmičenja, kako bi mogli da učestvuju u finalnom danu takmičenja.

met mobile1 Univerzitet Metropolitan: Takmičenje Met mobile challenge 2015

Takmičenje u Beogradu održaće se u sledećim terminima:

21.02.2015- Upoznavanje timova i mentora, radionice

07.03.2015 – Finalni deo takmičenja

Takmičenje u Nišu održaće se u sledećim terminima:

28.02.2015 – Upoznavanje timova i mentora, radionice

14.03.2015 – Finalni deo takmičenja

Nagrade koje se na ovom takmičenju dodeljuju su:

Ukupno 8 vaučera u vrednosti od 1000€ za četvorogodišnje studije na Fakultetu informacionih tehnologija. Vaučeri će biti dodeljeni svakom članu pobedničkog tima u Beogradu (ukupno 4), kao i pobedničkom timu u Nišu (takođe 4). Pored nagrada koje će dodeliti Univerzitet Metropolitan, pobednici će dobiti i vredne nagrade partnera takmičenja, kompanije Microsoft Srbija.

O ostalim detaljima takmičenja možete se informisati na ovom sajtu.

Comments