U potrazi za srećom, možete izgubiti perspektivu i propustiti ono što je mnogo važnije, a to je vaš lični rast i razvoj. 

Vaš život ima svoj viši smisao, koji treba da otkrijete i da sa njim sarađujete – u suštini, to je uslov za sreću. Jer, ako sreću tražite van sebe, van duhovne svrhe svog postojanja i van ličnog razvoja, nećete je pronaći. 

Ali, zadaci vašeg rasta i razvoja, ne obećavaju vam sreću i zadovoljstvo. Ono što sigurno ispunjavaju, to je suočavanje sa bolnim i neprijatnim spoznajama, prihvatanje i opraštanje. A to je posao koji nećete završiti i onda živeti srećno i opušteno do kraja života – ne, to je posao koji će potrajati do kraja života, a verovatno će se nastaviti i u sledećem životu. Ako usput doživite neka snažna iskustva, stvorite i održite neke duboke veze, ostvarite neki svoj doprinos čovečanstvu i kroz to osetite ispunjenost i zadovoljstvo sobom, to je bonus.

Vaša sreća nije važna za ispunjavanje vaših životnih zadataka i za razvoj i oslobađanje vaše duše – ona pripada onom ljudskom i ovozemaljskom delu, koji je u vašoj nadležnosti. Univerzum podržava razvoj i služi se alatima razvoja – bez anestezije. Priroda Univerzuma je širenje i razvijanje, pa se ta priroda manifestuje i kroz rast i razvoj svega živog u Univerzumu. Vaš mikrosvet povezan je sa makrokosmosom, vi ste deo pulsirajućeg Svemira i on je deo vas. Podležete njegovim zakonima i konceptima. 

Comments