Proporcionalno širenju koje se odvija u Svemiru, odvijaju se vaš rast i razvoj, širenje i produbljivanje vaše svesti i vaše duše. 

Sreća prosto nije u funkciji širenja Univerzuma, ona nije alat kojim nas Svemir podstiče da rastemo i razvijamo se. Zato ljudi uče kroz bol i kada savladaju najteže i najbolnije lekcije, uviđaju da su one bile najvrednije i najznačajnije i zbog njih najviše osećaju zahvalnost. 

Ako ste nesrećni i vapite za srećom i kroz sva svoja nastojanja da je dosegnete, postajete samo još nezadovoljniji, frustriraniji, nesrećniji, krajnje je vreme da se okrenete svom duhovnom razvoju i buđenju. Ako nastavite da jurite, tražeći nešto čega nema, iluzije će vas zatrovati i zagorčavaće vam život na svakom koraku. To jeste alat Univerzuma – prilika za suočavanje i oslobađanje od iluzija, za samospoznaju i duboke uvide, koji vam izmiču, ukoliko se ne zapitate zašto trčite ukrug tolikom brzinom i zašto ne uspevate da stignete sopstveni rep – čemu vas to uči i čemu služi toliko traćenje energije. Čim počnete sebi da postavljate pitanja, odgovori dolaze. Kad se zapitate šta je ono što treba da naučite iz svoje nesreće, nezadovoljstva i frustracije, krug se otvara i pretvara u put. A svetlost na tom putu nije neuhvatljiva sreća, nego veoma prisutno i stvarno osećanje svrhovitosti, uverenje da ste tu sa razlogom i da vaš život ima smisla, da ste deo univerzalnog poretka i da radite svoj posao. 

A kada to osetite i otkrijete, neminovno bivate ispunjeni srećom i zadovoljstvom. Sreća je samo usputni proizvod ličnog rasta i razvoja. Kada se vaš nivo svesti poveća, perspektiva se proširi i uvidi se prodube, ulazite spontano u stanje sreće, iako je više uopšte ne tražite i ne pokušavate da je dosegnete. 

Univerzum podržava vaš rast i razvoj i zato sarađujte – rastite i razvijajte se, menjajte se, širite svest. U nekom trenutku, shvatićete da ste vrlo srećni zbog toga. 

Naslovna fotografija: instagram.com/ootdmagazine

Brankica Milošević 

Comments