Da li si spremna za izazov? Evo kako da u 2019. pobediš (staru) sebe!

Love ’90s: Pravila oblačenja za urbane devojke

I dalje koristiš brijač?! Pronašle smo odličnu zamenu koja garantuje glatku kožu mnogo duže!

Back to classic: Trendi modeli patika koje ćemo voleti u 2019.

U trendu je menjati planetu na bolje! Evo šta TI možeš da učiniš!

Sve tajne ONLINE shopping-a koje moraš da znaš!

Mesto za petak veče! Evo gde da izađeš večeras!

Tajna glatke kože u zimskim mesecima

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Ovakve sendviče još nisi probala, a možeš ih napraviti sama!

Trčati je lako, ali jedino kada mislimo o tome. Realnost je drugačija i ukoliko niste u dobroj formi, javlja se bol u mišićima, povrede ligamenata, pa čak i upale toliko jake da jedva možete da se savijete da zavežete pertlu. Čak i kada trčite na traci, ovakve reakcije nisu isključene, a to je zbog toga što niste u kondiciji i nije vam trčanje sastavni deo rutine. Kada se vaše telo naglo pokrene i krene sa razgibavanjem, ne može da odreaguje podjednako dobro kao i telo sportiste.

Trčanje ne podrazumeva osvajanje maratona. Vi možete trčati polako, ne trkati se, a ponekad se to trčanje može pretvoriti u malo bržu šetnju ili pak džoging. Svako ima sebi svojstven način trčanja koji najviše preferira.

Sada ćemo podeliti sa vama nekoliko trikova uz pomoć kojih će vam trčanje pasti lakše i zabavnije.

174 Upala se upalom leči: Nastavite sa trčanjem uprkos upali mišića

Glavu držite uspravno!

Dok trčite ne savijajte vrat naniže, jer je onda sva napetost usmerena na kičmu i teže se pokrećete, niste savitljivi. Ispravljen položaj glave podstiče ispravljen stav, pa ujedno i učite kako da ne hodate pogrbljeni, a to će vam pomoći i u obavljanju svakodnevnih obaveza.

Opustite mišiće lica i vilicu kako ne biste posle trčanja imali glavobolju.

Stegnite ramena

Ramena treba jako stegnuti i aktivirati sve mišiće. Povući ih nagore i u tako izduženom stanju trčati što je više moguće. Lepo dišite, prvo uvučete vazduh, pa izduvate i tako ukrug. To će vam dati dodatnu energiju i lakše ćete disati.

Pomerajte ruke

Ruke treba da budu isključivo pored figure, savijene u laktovima i njihovim pomeranjem gore-dole dobijate zalet. Nikako ne dozvolite da vam ruke prilikom trčanja budu statične i samo u jednom položaju. Najbolje bi bilo da ih namestite pod uglom od 90 stepeni, što omogućava fluidne pokrete i povećava izdržljivost.

257 Upala se upalom leči: Nastavite sa trčanjem uprkos upali mišića

Kukovi i stomak – aktivirani

Mnogi se žale na bolove u donjem delu leđa, a to se dešava zbog toga što mišići nisu aktivirani. Koncentrišite se na trbušne mišiće, pokušajte da uvučete stomak što više pri udisaju, a noge tokom trčanja pomerajte što više nagore. Efekat će biti bolji, a svaki sledeći put bol će biti manja. Upala se leči upalom. Da li ste to znali?

Štedi stopala

Ne treba svom silinom udarati stopalima o zemlju već trčati lagano, kao po oblacima. Zamislite da vam je trkačka staza podijum za igru i pokušajte da trčite što je laganije moguće. Kako vreme teče ubrzavajte se i primetićete razliku. Oslanjajte se na vrhove prstiju, a ne na pete.

Izvor fotografija: pinterest. com


Violeta Stojanović

Editors choice