U subotu, 9. aprila, Crater Training Center organizuje jedinstvenu turu kroz kreativne industrije u okviru edukativnog programa CGA konferencije. Događaj je namenjen srednjoškolcima, studentima, ali i mladim digitalnim umetnicima koji su tek krenuli da grade karijeru.

Na CGAcademy: Talent Sandbox su pozvani svi koji bi voleli da se bave nekim od najkreativniih poslova danas. Program je raznovrstan i trajaće ceo dan, a online deo uključuje studenstki sajam na Zoomu i sesije sa uspešnim domaćim studijima u glavnom delu programa.

Upoznaj kreativnu industriju na celodnevnom dogadaju CGAcademy Talent Sandbox 1 Upoznaj kreativnu industriju na celodnevnom događaju CGAcademy: Talent Sandbox

13:00 – 15:00 ONLINE STUDENTSKI SAJAM / na Zoom platformi  

Interaktivna Zoom sesija namenjena je srednjoškolcima i ostalim kreativcima koji traže fakultet baš po svojoj meri, a čiji je program usmeren ka kreativnim industrijama. Svaki od fakulteta koji budu učestvovali u programu dobiće zasebnu Zoom sobu gde mogu da prezentuju svoje programe i direktno odgovaraju na pitanja zainteresovanih.

Do sada su svoje učešće u programu potvrdili: Akademija umetnosti i Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu, Beogradska politehnika, Računarski fakultet u Beogradu, Univerzitet umetnosti u Beogradu (Fakultet primenjenih i Fakultet dramskih umetnosti), Viša škola likovnih i primenjenih umetnosti i Visoka škola elektrotehnike i računarstva u Beogradu, Univerzitet Metropolitan, Filološko-umetnički fakultet u Kragujevcu.

15:00 – 19:00 GLAVNI PROGRAM KONFERENCIJE / na CGABelgrade.com

Glavni program će moći da se prati na sajtu CGA konferencije u sekciji LIVE i obuhvata sesije:

  • Know The Flow: Kako se razvijaju ideje koje se pamte?

Dizajneri Nemanja Obradović i Milan Petrović iz kreativne agencije Ovation BBDO pričaće o tome kako nastaju ideje u produkcijskom okruženju. Kako se ubrizgava novi život dobro poznatim referencama i igra na kartu kolektivne svesti kroz kampanju, animaciju, video i ostale kreativne alate. Panel moderira Vladan Điri Vasiljević (Crater Training Center).

  • #tfw you go beyond game development

Kroz analizu uspeha video igre Derail Valley, Aleksandar Manja iz studija AltFuture će ukazati na moć zajednice koju ova igra okuplja na Discordu. Prezentacija će pružiti uvid u svet koji okružuje razvoj igara i otkriti zašto je održavanje kontakta sa ljudima iz zajednice toliko važno svima onima koji žive od svojih igara.

  • Razvoj Unreal Engine ekosistema u Srbiji

Na interaktivnoj Q&A sesiji, Adam Kovač iz novosadskog studija 3Lateral (Epic Games) govoriće o velikom apdejtu čuvenog endžina i spremno odgovarati na pitanja voditelja, ali i publike. Kreatori interaktivnog sadržaja i predstavnici domaće akademske zajednice na ovoj će sesiji saznati više o karijernim i obrazovnim programima koje Unreal Engine podržava na lokalu – i kako se u iste mogu uključiti. 

  • Art Challenge: 3D modelovanje u softveru ZBrush – uživo u programu

Milan Krstić je iskusni 3D Character Artist, profesor na Beogradskoj Politehnici i novi predavač na kursevima organskog modelovanja u Crater Training Centru. Ovom prilikom, Milan će predstaviti svoje veštine tako što će uživo u programu modelovati fiktivnog lika po izboru publike – od početka do kraja.

Detaljna satnica i link do prijave se nalazi OVDE

Šta je CGAcademy

CGAcademy je edukativna programska celina CGA konferencije koju organizuje tim Crater Training Centra. Ova platforma nudi kvalitetan obrazovni sadržaj koji srednjoškolcima, studentima i juniorima pomaže da napreduju u industriji video-igara, vizuelnih efekata, kompjuterskoj grafici i animaciji. 

Krajem 2020. godine, Crater Training Center pokreće prve besplatne online edukacije u okviru CGAcademy programa, a celodnevni događaj Talent Sandbox biće najambiciozniji do sada. Istog dana, 9. aprila u Craterovom bioskopu biće održan radionica Pripremi se za prvi karijerni korak! u saradnji sa kompanijom Nordeus za su prijave sada zatvorene.

Comments