Lejdi Gaga (Lady Gaga) joj peva “Srećan rođendan”, Obama (Barack Obama) je igrao sa njom, dok  je Aleks Petifer (Alex Pettyfer) izveo striptiz u njenoj emisiji. Retko ćete naći osobu u Americi koja nju ne voli. Dame i gospodo, upoznajte… Elen Dedženeres (Ellen DeGeneres)!

Ellen 1024x768 Upoznajte Ellen

Sumnjam da niste čuli za nju. Ne prođe par dana a da ne pročitamo kako je neka poznata ličnost dala ekskluzivnu izjavu ili je nešto smešno uradila u njenoj emisiji. Poznata komičarka Elen Dedženeres rođena je 26. januara 1958. godine. Nakon završetka srednje škole, Elen je počela sa svojim stand up komedija nastupima u manjim klubovima i barovima. Polako je gradila karijeru komičarke, i 1980. godine kreće na turneju po SAD, kada je “Showtime” proglašava za NAJSMEŠNIJU OSOBU U AMERICI. Godine 1986. prvi put se pojavljuje u emisiji “Večernji šou sa Džonijem Karsonom” (“The Tonight Show Starring Johnny Carson”), da bi je nakon njenog nastupa Karson pozvao da popričaju. Time je Dedženeres postala prvi komičar koji je u istoriji ove emisije dobio takav tretman.

Posle toga, njena karijera kreće uzlaznom putanjom. Najveću popularnost doživela je u februaru 1997. godine, kada je gostujući u emisiji kod Opre Vinfri (Oprah Winfrey) otvoreno priznala da je gej.

Dobitnica je Oskara i Emija. Glumila je u filmovima kao što su “Gospodin pogrešni” (“Mr. Wrong”), “EDtv” i “Ljubavno pismo” (“The Love Letter”), a pozajmila je i glas Dori u crtanom filmu “Potraga za Nemom” (“Finding Nemo”), za koji je osvojila nagradu Saturn. Inače, to je prvi put da je neko dobio ovu nagradu za pozajmljivanje glasova.

Nakon sitkoma koji je snimala u periodu od 1994. do 1998. godina, u septembru 2003. započeo je “The Ellen DeGeneres Show”. Tok-šou je tokom svoje prve sezone nominovan za čak 11 Emija, od kojih je osvojio četiri, uključujući i onaj za najbolji tok-šou. Tokom osam sezona, šou je dobio ukupno 32 Emija.

Dedženeres je poznata po svom igranju i pevanju sa publikom na početku svake epizode i tokom reklamnih blokova, plašenju gostiju i dovitljivim komentarima koji će vas iskreno nasmejati. Često daje nagrade i putovanja publici u studiju. Nakon više od osam godina i više stotina snimljenih epizoda TEDS (skraćeni naziv emisije), u studiju su gostovale gotove sve holivudske zvezde: Lejdi Gaga, Džastin Biber (Justin Bieber), Džulija Roberts (Julia Roberts), Tom Henks (Tom Hanks), Dženifer Eniston (Jennifer Aniston), Edi Marfi (Eddie Murphy) … iskreno, ovako bi mogli da nabrajamo danima! Jednostavno ukucajte ime bilo koje poznate ličnosti na sajtu Youtube, dodajte “Ellen” i sigurni smo da ćete pronaći njihovo gostovanje. Njena emisija se već osam godina uspešno emituje u Americi, i nema nikakvih naznaka da joj se bliži kraj. Pogledajte neke od najboljih momenata iz prvih 1,000 emisija.

Samo jedanput Dedženeres nije dočekala publiku velikim osmehom: u emisiji koja je iznenadila sve, Elen je izašla na scenu plačući. Razlog je bio taj što je služba za usvajanje životinja oduzela psa, kojeg je Elen usvojila, ali potom predala jednoj prijateljici i njenoj porodici. Ono što ona nije znala je da je potpisala ugovor u kome se jasno navodi da je ona ta koja mora da pruži dom usvojenom štenetu, što ona nije uradila, te je isto oduzeto od porodice.

Godine 2008. Elen započinje zanimljivu kampanju kroz svoju emisiju. Cilj kampanje: naći se na naslovnoj strani magazina O(prah), zajedno sa Oprom Vinfri. To bi bio drugi put u istoriji magazina da se neko nađe sa Oprom na naslovnoj strani (prva je bila Mišel Obama). Tokom par nedelja, Elen je smišljala pesme, davala predloge za naslovnicu, zvala magazin telefonom, a za “Noć veštica” prerušila se u sam časopis. Sve to je dovelo do toga da se u sred emisije putem skajpa, uključi sama Opra koja je pozvala Elen da bude na naslovnoj strani.Veoma iznenađena, Elen je i više nego oduševljeno pristala.

Kao što smo i rekli, tokom osam sezona i više od 1,200 različitih epizoda, Elen je ugostila veliki broj poznatih ličnosti. Malo je onih koji nisu sedeli prekoputa ove fantastične voditeljke!

Dedženeres je bila voditelj 79. dodele Oskara koja je bila održana 2007. godine, što je čini prvom otvoreno gej osobom koja je vodila ovu dodelu. Kritike na njeno vođenje bile su pretežno pozitivne, i kako je rekao Regis Filbin (Regis Philbin) “jedina zamerka je što nije bilo dovoljno Elen!”.

Ova komičarka je veliki ljubitelj životinja i na svom imanju pored mački i pasa, ima i konje, krave. Takođe je vegan i borac za prava LGBT osoba. Sa svojom partnerkom Poršom DeRosi (Portia DeRosi) venčala se u avgustu 2008. godine, i od tada žive u srećnom i skladnom braku.

Magazin “Forbs” (“Forbes”) je 2007. godine procenio njeno bogatstvo na 65 miliona dolara.


Nemanja Kutlešić je zavisnik od novina, magazina i tehnologije. Budući je stanovnik Njujorka, a da ne baca novac na domaće i strane časopise, više bi putovao. Obožava miris mora, jagode sa šlagom i “Vanity Fair”.

Comments