Da li si spremna za izazov? Evo kako da u 2019. pobediš (staru) sebe!

Love ’90s: Pravila oblačenja za urbane devojke

I dalje koristiš brijač?! Pronašle smo odličnu zamenu koja garantuje glatku kožu mnogo duže!

Back to classic: Trendi modeli patika koje ćemo voleti u 2019.

U trendu je menjati planetu na bolje! Evo šta TI možeš da učiniš!

Sve tajne ONLINE shopping-a koje moraš da znaš!

Mesto za petak veče! Evo gde da izađeš večeras!

Tajna glatke kože u zimskim mesecima

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Ovakve sendviče još nisi probala, a možeš ih napraviti sama!

Vreme praznika je vreme radosti, sreće, intenzivnih emocija, a svakako i vreme darivanja dragih osoba. Svaki mali znak pažnje izazvaće osmeh zadovoljstva. I uživajte u tome. Uživajte u darivanju, tom osećaju da ste nekog nasmejali i učinili da se tog dana oseća posebno. Baš iz tog razloga, podeliću sa vama ideju koju svako može da realizuje. Potrebna je samo volja i malo slobodnog vremena.

Novogodišnja čestitka je uvek savršen poklon, naročito ako ste daleko i praznike ne provodite sa svojim najmilijima. A i ako ste tu, delite ulicu, sprat, sobu… I tada je odličan način da nekog obradujete, posebno zato što je vaših ruku delo. Često pravim čestitke za praznike, rođendane i ostale bitne datume. Ne oduzima mnogo vremena i to je moj način da pokažem koliko se radujem zajedno sa dragim mi osobama. Najmlađi se uvek najviše obraduju.

Zato zavrnite rukave, pa da počnemo. Za svaku čestitku prvo što vam je potrebno jeste hamer u više boja, jedna osnovna za samu čestitku, a ostale boje za ukrase. Pored isečenih oblika od hamera, ovde imamo i filc, ukrasne trake, sekač papira u obliku pahulje, šljokice, malo vate i plastične oči. Motiv čestitke će nam biti mala, slatka, buljava sova, pošto su i prošle, a i ove godine, i dalje popularne na mnogim ukrasima.

Hameri Uradi sama: Novogodišnja čestitka

Pripremite ono što vam je potrebno za novogodišnju čestitku

Zalepite sovici oči od papira, pa zatim unutra, negde u sredini, zalepite i plastične oči. Ja sam naišla na ove plastične okice, pa im nisam mogla odoleti, ali vi možete slobodno iskoristiti beli papir i nacrtati crnu tačku unutra ili opet zalepiti manje crne krugove na veće bele. Što se tiče očiju od papira, nisam imala šestar, pa sam se poslužila čepom od flaše, koji sam opcrtala i dobila oblik kruga. Dobićete isti efekat.

Primer Uradi sama: Novogodišnja čestitka

Telo sove možete napraviti u bilo kojoj boji, još je i zanimljivije kada je u nekoj jarkoj

Nakon očiju, zalepite joj i nosić u obliku trougla i od satenske trake napravite šal. Ja sam našla ove novogodišnje trakice, ali možete iskoristiti bilo koje, u boji koju želite. I ne mora biti satenska, može i obična, a i washi traka. Na kapicu zalepite malo vate i sovica je gotova.

Sova Uradi sama: Novogodišnja čestitka

Mala, slatka, buljava sova

Ovog puta odlučila sam se da napravim jednostavnu jelku u obliku trougla, da ne bi mnogo skretala pažnju sa sove. Preko papira zalepila sam zeleni filc i onda nastavila da ukrašavam. Šljokice su uvek prisutne, ali i čipka mi se učinila kao vrlo interesantan detalj. Njom sam ukrašavala i svoje ukrase i promelia im prošlogodišnji izgled.

Jelka Uradi sama: Novogodišnja čestitka

Detalji kojima ćemo ukrasiti jelku

Za ukrasnu kuglu izabrala sam hamer u crvenoj boji, vrlo malo ukrasne trake i po koju pahulju. Pahulju zalepite na kuglu, a kuglu i traku na samu čestitku.

Kugla Uradi sama: Novogodišnja čestitka

Ukrasna kugla kao još jedan detalj

Da bi čestitka izgledala kao 3D, jelku i sovicu zalepite na neki papir ili stiropor, koji će dati efekat udaljenosti od kugle i ostalih ukrasa. Ja sam ovde iskoristila neki rebrasti papir, koji sam našla u pakovanju nekog keksa i sačuvala znajući da će mi poslužuti. Ako stavljate stiropor, neka bude malo deblji ili od čvršćeg materijala jer lepak hoće da nagrize i da ga istopi.

3D Uradi sama: Novogodišnja čestitka

Papir koji čini da čestitka izgleda kao da ima tri dimenzije

Kuglu lepite direktno na hamer, zatim lepite jelku i sovu pored. Još koja pahulja da upotpuni praznine i da da pravi zimski duh celoj priči.

Gotova Uradi sama: Novogodišnja čestitka

Čestitka je gotova

Ostaje vam samo da napišete lepe i iskrene želje. Drage i osobe vredne truda će to svakako umeti da cene.

Srećno i javite nam utiske!

Na jelci Uradi sama: Novogodišnja čestitka

Može da se iskoristi i kao ukras ispod ili na samoj jelci


Zorana Cvetković – brbljiva devojčica u duši satkanoj od suprotnosti- rođena u minut do dvanaest poslednjeg dana u godini a užasava je stav „završiću to kasnije“. Plaši se visine a neostvarena želja joj je skok padobranom. Zimsko dete koje obožava sunce i vrelinu. Ne želi da odraste. Slatkiši, lepo pisana reč, ljubav i moda- tako malo za sreću treba.

Editors choice