U neprekidnom traganju za sobom, neretko zastanemo i zapitamo se: “Kako da pronađem svoj krajnji cilj i budem konstantno uspešan?”.

Usled nezanimljive rutine, često budemo slepi za stvari, koje su krucijalne za ostvarivanje sopstvenih, dugoročniih ciljeva, ali ono što nikada nije naodmet jesu lekcije koje su sa nama podelili uspešni ljudi.

Najvažnije je održati energiju na najšem nivou i ne pasti u depresiju. Oštar um i inteligencija nisu osobine koje krase sve ljude, ali se može poraditi na njima.

Minimalna skretanja

Zacrtajte svoj cilj i nikako, ma ni za živu glavu ne skrećite sa njega. Velika volja je nešto što treba da krasi svaku osobu, a onda kada vam se čini kao nemoguća stvar, tek onda videćete svetlost na kraju tunela.

1128 Uspešan uči uspešnog: Lekcije koje valja savladati

Svakodnevna šetnja, važna je za koncentraciju

Šetnja je stvar koju preporučuju svi uspešni ljudi. Ona je od suštinske važnosti za funkcionisanje mozga, a tako i za razradu fokusiranosti i skoncentrisanosti.

Svi uspešni ljudi preporučuju bar sat vremena lagane šetnje svakodnevno. Ukoliko ste u nedostatku vremena, to možete učiniti tako što ćete se pešaka vraćati s posla, a ne gradskim prevozom.

297 Uspešan uči uspešnog: Lekcije koje valja savladati

Prestanite sa razmišljanjem o poslu pošto se završi radno vreme

Ne valja razmišljati o poslu non-stop. To šteti vašem mozgu i može doći do prezasićenja. Tako da, kada sat otkuca kraj radnog vremena spakujte svoje stvari, a mozak preselite u toplije krajeve.

366 Uspešan uči uspešnog: Lekcije koje valja savladati

Za kraj smo ostavili jednu ideju koju možete praktično realizovati.

Nacrtajte grafikon i na njemu zabeležite svoj dnevni učinak. Ukoliko ste zadovoljni dnevnim učinkom neka skala ide gore, a ukoliko niste neka pada dole. Tako ćete videti šta treba promeniti, a šta ne da bi vaš uspeh bio konstantan.

456 Uspešan uči uspešnog: Lekcije koje valja savladati

Violeta Stojanović

Comments