Nakon pomalo neinovativne prve dvije večeri Cro a Portera, treća, završna donijela je svim ljubiteljima mode ono po što su i došli sinoć u West Gate – sjajan spoj mode i glamura.

Da se nešto veliko sprema, potpuno je jasno kada priredbu iz prvog reda u svojim Louboutinkama prati hrvatska ikona stila Jelena Popović Volarić.

Modna kuća Hippy Garden otvorila je reviju uz odličan uvod kojim su nas pozvali da podignemo svoju razinu ekološke svijesti. Uokvirenosti ove kolekcije pridonijela je sjajna glazbena podloga (Hurts i „Wonderful Life“ do Kosheen i „Catch“) i kolorit zemljanih prirodnih tonova modela. Osim par zeleno-smeđih haljina ženstvenih linija, sama kolekcija ne bi bila toliko spektakularna da Hippy Garden ne zna kako ostaviti dobar dojam. Pažnja se posvetila apsolutno svakom detalju što je predstavlja odlično odrađen posao za Hippy Garden.

HippyGarden1 Uspešno završen 17. Cro A Porter

HGarden1 Uspešno završen 17. Cro A Porter

phoca thumb l img 7441 Uspešno završen 17. Cro A Porter

Taktovi „On the Floor“ Jennifer Lopez idealna su podloga za kolekciju simpatične mlade nade hrvatskog dizajna Anamarije Asanović. Crvenom, bijelom, bež i nešto malo zlatne boje predstavila je jednu apsolutno nosivu kolekciju – od prvog do posljednjeg detalja, sličnih modela kakve možemo vidjeti u Zari ili Mangu. Jednom prekrasnom crvenom haljinom pokazala je da je njena odjeća namijenjena kako i svim djevojkama iz susjedstva, tako i vamp hrvatskim celebrity fashionisticama.

AnaMAsanovic1 Uspešno završen 17. Cro A Porter

phoca thumb l img 8638 Uspešno završen 17. Cro A Porter phoca thumb l img 8416 Uspešno završen 17. Cro A Porter phoca thumb l img 8477 Uspešno završen 17. Cro A Porter phoca thumb l img 8560 Uspešno završen 17. Cro A Porter

Mašne, šljokice i voluminozni krojevi – ne, nisu ELFSi nego sjajan Luka, kralj hrvatskog t-shirta sve nas je natjerao da na tren otplovimo i zamislimo se u njegovim prekrasnim modelima.

Luka11 Uspešno završen 17. Cro A Porter

luka2 Uspešno završen 17. Cro A Porter luka3 Uspešno završen 17. Cro A Porter luka4 Uspešno završen 17. Cro A Porter

Nakon njega, dugačka, avangardna, timburtonovska crno-bijela parada kaputa i ostalih nepripadajućih komada u kolekciji proljeće/ljeto XD Xenie Design-a.

XD1 Uspešno završen 17. Cro A Porter

XD2 Uspešno završen 17. Cro A Porter

xenia1 Uspešno završen 17. Cro A Porter

xenia2 Uspešno završen 17. Cro A Porter

Tihomir Krznarić ostaje vjeran svom prekrasnom masivnom pletivu s kojim se toliko zaigrao da ga je bilo u kosi i na obrvama manekenki.

TKrznaric1 Uspešno završen 17. Cro A Porter

tiha1 Uspešno završen 17. Cro A Porter

tiha2 Uspešno završen 17. Cro A Porter

Za kraj nam ostaje ono nešto veliko, a to je ovaj put povratnica na CAP – Matija Vuica. Nakon viđenog možemo samo zaključiti da nam je drago što je ostavila svoj kič po strani te se vratila pokazati kako se to zapravo radi kad se pažljivo gradi modna priča. Reviju romantičnih ženstvenih haljina sa rock-glam ratničkim detaljima, upotpunjenu cipelama Ledenko i nakitom Kitsch, otvorila je i zatvorila na sveopće ovacije publike prekrasna Kristina Šalinović, koja se ovjenčana titulom prve Hrvatice na naslovnici talijanskog Vogue-a na kratko spustila iz NYA-a na zagrebački Pleso da bi došla ovdje gdje je sve i započelo.

MV1 Uspešno završen 17. Cro A Porter

MV2 Uspešno završen 17. Cro A Porter

MV3 Uspešno završen 17. Cro A Porter

MV5 Uspešno završen 17. Cro A Porter

MV6 Uspešno završen 17. Cro A Porter

Tri dana hrvatske modne rapsodije završila su se na najbolji mogući način, kolekcijom koju nikako nećemo zaboraviti na modelu kojeg ćemo svakako zapamtiti jer njeno vrijeme tek dolazi!

Do kolekcije jesen/zima 2011., stay styled!


Andrea Kljajić je studentica prava, provincijalka pod svjetlima velegrada, kozmopolit otvorenog srca i uma, serijski monogamna ovisnica o ljubavi, zaljubljenik u poeziju Miroslava Antića, gracioznost Audrey Hepburn i filozofiju Jean Paul Sartre-a. Ona je vječiti sanjar inspiriran pisanom riječi i ostarit će u kutiji modnih časopisa, knjiga, CD-a i cipela.

Comments