Da li si spremna za izazov? Evo kako da u 2019. pobediš (staru) sebe!

Back to classic: Trendi modeli patika koje ćemo voleti u 2019.

U trendu je menjati planetu na bolje! Evo šta TI možeš da učiniš!

Sve tajne ONLINE shopping-a koje moraš da znaš!

Povratak 90-ih: Tri stvari koje treba da znaš o dekadi koja je kršila sva modna pravila

Mesto za petak veče! Evo gde da izađeš večeras!

Tajna glatke kože u zimskim mesecima

Svi pričaju o IPL-u, a ti još uvek koristiš brijač?!

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Ovakve sendviče još nisi probala, a možeš ih napraviti sama!

Iako izgleda kao beznačajan i minimalan trošak, usputne kupovine poput svakodnevnog jutarnjeg latea, malo većeg mobilnog paketa ili luksuznije večere mogu vam zaista biti veća prepreka kada se radi o štednji i dostizanju većih finansijskih ciljeva.

Možda to ne vidite dok malo po malo trošite od svojih mesečnih finansijskih priliva, ali uskoro vam može postati veoma jasno da vaši dnevni troškovi nisu nimalo beznačajni. Ipak, postoji način da uvidite koliko tačno novca vam je neophodno na dnevnom nivou, i da se vratite na ispravan finansijski put.

Planirajte unapred

Ako ste od onih kojima neplanirani događaji izvuku najviše para, probajte da planirate unapred gde ćete se kretati i šta ćete jesti. Zapišite u notes gde koji dan idete i u skladu sa tim isplanirajte svoje troškove, a možete i pokušati kuvanje nekoliko jela za celu nedelju.

Ne gledajte marku

Znate i sami da često brendirani proizvodi u supermarketu imaju isti sastav kao i proizvodi koji su jeftiniji, jer nisu poznate marke. Iako ste navikli da kupujete provereno, okušajte sreću sa ne tako poznatim proizvodima. Iznenadićete se, ali često budu bolji nego što očekujemo.

shutterstock 129463487 Usporite malo sa tim trošenjem!

Pređite na besplatne hobije

Za gotovo svaki hobi postoji alternativa. Ukoliko vam vežbe i fizička aktivnost donose mir i spokoj, umesto da uplatite mesec dana tae bo vežbi – idite na trčanje. Besplatno je, trening je i osećaćete se podjednako dobro. Možda i više, jer ste uštedeli.

I dalje možete sebe častiti

Kada naiđete na neki dobar par cipela ili kožnu torbu pored kojih vam ostane srce čim izađete iz radnje, možete da se vratite u radnju i kupite ih – i ponesete svoje srce. S vremena na vreme je zdravo sebe častiti nekim kvalitetnim komadom odeće ili aksesoarom.

Na kraju krajeva, iako izgleda teško, najvažniji korak u preuzimanju kontrole nad svojom finansijskom budućnošću jeste da shvatite na šta trošite najviše novca da biste mogli da počnete da donosite pametnije odluke. Navijamo za vas!


Una Hadži – Nikolić

Editors choice