Koliko imate izgovora za to što niste uspešni u poslu? Nervira vas šef, radite u mračnoj kancelariji, niste tip koji voli rano da ustaje ili su vam kolege dosadne?

Koliko poslova ste započinjali i ubrzo potom davali otkaz? I ponovo se zaposlili i ponovo brzo napustili radno mesto?

Zapitajte se da li su za vaš neuspeh zaista krivi loši uslovi rada ili ste krivac ipak vi sami.

office workspace social workspace filled with nice black table and computer screen wonderful Uvek se nađe izgovor za neuspeh

Umesto što izmišljaš izgovore, počni nešto korisno da radiš

Nemam vremena za život!

Ako se žalite da vam posao oduzima toliko vremena da nemate kad da radite bilo šta drugo, postoji rešenje i za to. Jednostavno manje gledajte televiziju! Skratite vreme provedeno pred ekranom i idite družite se sa svojim najdražima.

Nemam novca!

Nemate novca da pokrenete svoj posao. Mala vam je plata. Ne želite da nekome budete rob i trošite svoj trud i talenat za džabe. Sve su to glupi izgovori. Niko se nije obogatio preko noći! Da biste negovali svoj talenat, stekli kontakte i pokazali svima šta sve i koliko dobro možete da radite, u početku često morate raditi i bez primanja. Ali svaki trud se na kraju isplati.

Ne znam šta da radim sa svojim životom!

Ako se nadate da će vam prosvetljenje s neba doći u san, podići vas sa kauča i usmeriti ka garantovanom uspehu, neće. Pokrenite se, pokušajte, potrudite se. Jedino na taj način ćete uspeti.

Jednoga dana…

Jednoga dana napisaću knjigu. Jednoga dana otvoriću svoju firmu. Jednoga dana naučiću strani jezik. Sjajno, ali jedini problem je što jednoga dana ne postoji u kalendaru. Razmisli o tome šta možeš da uradiš danas.

To je samo posao!

Ništa što radiš 40 sati nedeljno nije samo posao. To je tvoj život. Niko od nas ne može da se isključi kad dođe kući sa posla i ni ne pomisli na posao do sutra. Zato je veoma važno šta radite, da to radite najbolje što možete i da uživate u tome. Samo tako će vaš život i u kancelariji i van nje biti bez glavobolje.


Lenka Gatić

Comments