Čak i u letnjem periodu, i dalje se oseća jesen u naselju Stars Hollow. Iako se serija od sedam sezona završila pre skoro 15 godina, a nedavno smo dobili i visokobudžetni Netflixov revival, Gilmore Girls i dalje dobija na popularnosti jer nove generacije otkrivaju brzopričajući majka-ćerka duo koji je opsednut pop kulturom, i čiji životni stil podrazumeva svakodnevno “predoziranje” kofeinom. Gilmore Girls danas uživa kultni status, održavajući značaj preko društvenih mreža i striming servisa. To se dešava zbog odličnog scenarija i junaka koji o svemu večito imaju kritičko mišljenje. Mada, najlepši razlog popularnosti leži u tome što Gilmore Girls, zapravo, predstavlja vrlo realan prikaz izazova samohrane mlade majke Lorelai i njene ćerke tinejdžerke Rory, kao i njihove porodice, prijateljstva, romanse, ambicije i generacijskog jaza.

Čim zahladni početkom jeseni, veliki broj obožavalaca uživa u ponovnom gledanju Gilmore Girls, pogotovo što serija odiše dušom, toplinom, ušuškanošću, pa je idealna uz prigušeno svetlo, ćebe, kafu ili čaj. Za koga ste vi navijali da ostane sa Rory – Dean, Jess ili Logan? A ko sa Lorelai – Luke, Christopher, Jason, Max? Na čijoj god strani se našli, Gilmore Girls nesumnjivo nudi kvalitetan miks humora i drame. Budući da se veliki broj nas često vraća u Stars Hollow, napravili smo listu od pet najboljih epizoda za jesenje uživanje…

Cinnamon‘s Wake (sezona 1, epizoda 5)

Premijera: 2. novembar 2000.

Dok je primarna sezona Gilmore Girls imala više pamtljivih trenutaka koji su uticali na to šta će se dešavati u budućim epizodama, Cinnamon‘s Wake nas istinski upoznaje sa mestašcetom Stars Hollow i njegovim jedinstvenim žiteljima. Koliko gradova znate u kojima bi se meštani okupili da izraze saučešće povodom smrti mačke? Da parafraziramo Emily, Lorelainu majku, kad je čula da se takav događaj odigrao – idi i u rečniku potraži reč “aneurizma” da vidiš da li si je dobila. Uz ovo, epizoda prikazuje i krucijalne trenutke za dva glavna para prve sezone: Lorelai i Maxa i Rory i Deana.

There’s the Rub (sezona 2, epizoda 16) 

Premijera: 9. april 2002.

Iako u drugoj sezoni ima mnogo pamtljivih momenata sa Rory i Jessom, ova epizoda je najbitnija za obožavaoce Jessa Mariana jer predstavlja retki trenutak gde ga vidimo kako se s lakoćom opušta u društvu ljudi s kojim se oseća prijatno. Nakon što Rory insistira da njena drugarica Paris ostane kod nje na večeri kako bi oterala Jessa, njih troje na kraju uživaju u obroku uz opušteni, intelektualni razgovor. Budući da Jess i Paris redovno podstiču dramu u Rorynom životu, ova epizoda je lep i kratak trenutak spokoja. U isto vreme, Emily i Lorelai večeraju u baru gde stranac pokušava da zavede Emily. Ona se naljuti i bes iskali na Lorelai, pa je pita zašto njih dve nemaju odnos kao Lorelai i Rory. U spontanom pokušaju da se zbliži s majkom, Lorelai je ubeđuje da ukradu bademantile iz svojih hotelskih soba. Nećete verovati, ali maloj meri je pomoglo.

Comments