Želite srećan i ispunjen život? Da znate, to jeste u vašoj moći, i jedino od vas zavisi da li ćete sebi stvoriti dobar život, ili ćete stalno biti osujećeni i nezadovoljni. Ne radi se o onome što vam treba, nego o oslobađanju svega onoga što vam uopšte ne treba. Udahnite duboko i suočite se sa sobom – najpoštenije. Neće biti lako, ali ovaj spisak bi trebalo da vam pomogne da se držite pravca.

Odbacite izgovore

Sve zbog čega ne možete da uradite nešto što želite, ili što vam je potrebno, samo je izgovor. Ali sve. Deca, posao, samoća, depresija, propuštene prilike (sada je prekasno), kajanja, osećanje krivice – ma sve što ste ikad naveli kao razlog zbog čega nešto ne možete, izgovor je. Toliko je jednostavno – prihvatite to.

Nerešeni odnosi

Svaki odnos koji je završen, prijatelji sa kojima više niste u kontaktu, emotivni partneri koji su vas povredili, drage osobe koje ste izgubili, vezuju vas i oduzimaju vam energiju, ako in niste zaista okončali, na duboko emotivnom nivou. Ako niste prihvatili i prigrlili raskid, smrt, prekid, te veze vas drže u prošlosti i ne dozvoljavaju vam da se otrgnete i krenete dalje, u ostvrenje svojih potencijala i ispunjenje svojih životnih zadataka.

Stres

Ne možete da ga izbegnete, stres je savremen način života. Ali možete da znate do koje mere ste pod stresom i kako da ga kanališete, kako da se izbalansirate i pročistite od loše energije. Meditacija, joga, boravak u prirodi – pronađite neku duhovnu tehniku koja vam odgovara i praktikujte je redovno.

Comments