Loše navike

Znate vi dobro koje su vaše loše navike, a to što nikako da ih se rešite takođe znate šta je – izgovor za lenjost i neodgovoronost. Dakle, odlučite i uradite – počnite da vežbate, hranite se zdravije, prestanite da pušite. Nije neizvodljivo, samo je teško.

Impulsivni izbori

Ako je to vaš životni obrazac, verovatno mislite da nemate izbora, jer ste sve svoje izbore, i dobre i loše, napravili upravo tako – impulsivno. Jedno je biti spontan, a drugo biti u stanju da donosiš odluke samo kad uopšte ne razmišljaš. Pre svega, treba da budete spremni da snosite posledice svojih odluka, a ako impulsivnost stalno donosi gomile posledica, onda pokušajte na drugi način. Da, nije neizvodljivo, nego teško.

Žaljenje i kajanje

Vrlo destruktivna osećanja koja vas nikuda ne vode – drže vas zagledane u nešto što ne možete da promenite i navode vas da kažnjavate sebe zbog toga iznova i iznova. Izađite iz tog obrasca, naučite da oprostite sebi i drugima, da prihatite ono što ne možete da promenite i da birate kreiranje onoga na šta možete da utičete i menjate – vaš život.

Uvređenost

Ego nas drži u zarobljeništvu najviše tamo gde smo uvređeni i osvetoljubivi. Ostavite se toga. Proširite svoje mentalne granice, svoj duh i srce, shvatite da nikome uopšte niste važni, i prestanite sebi da pribavljate važnost tim osećanjima najniže frekvencije. Nebitni ste i nikoga nije briga što ste uvređeni i što vam je ego nažuljan. Izdignite se iznad toga, bukvalno. Posmatrajte sebe odozgo, iz Kosmosa. Vidite? Uopšte i ne vidite sebe. To je jedna prosvetljujuća istina – vaš sićušni ego truje i nagriza srž vašeg života i nikome pod kapom nebeskom to nije važno, osim vama. Pustite to!

Svesni ste da ovo nije sve? Samo napred, dopunite spisak. Kad jednom počnete sebi da govorite istinu, onda više ne možete da prihvatate zavaravanja.

Naslovna fotografija: instagram.com/alessioalbi

Brankica Milošević

Comments