Sigurno si pročitala ovaj naslov i bila u fazonu: “Štaaa?!” Ali ne, neću te prevariti, a naročito nemam nameru da te zezam – čišćenje kuće zaista može da ti pomogne da se osećaš bolje!

Evo, nedelja je, taman savršeni dan za rad na sebi i svom pozitivnom raspoloženju. Iako je nedelja možda dan za odmor, ako radiš tokom cele nedelje onda ti je jasno da imaš samo vikend da središ kuću kako ne bi više živela u sveopštem haosu. Dakle, sad ili nikad. Ali, kada budeš shvatila sve blagodeti toga što si domaćica i čistačica i peračica, više nikada nećeš na čišćenje gledati istim očima. Odnosno, obožavaćeš čišćenje kuće toliko da ćeš biti u stanju da i svojim prijateljima ponudiš svoje usluge!

Dakle, ako čistiš kuću:

Imaćeš bolji san!

Mnoga istraživanja su dokazala da je san neuporedivo bolji kada spavaš u čistoj, provetrenoj prostoriji, kada je posteljina istresena i čista, a krevet bio uredno namešten. Dakle, kada sve počistiš, usisaš, obrišeš prašinu, obavezno provetri sobu, a i samu posteljinu redovno menjaj. Sigurno ćeš primetiti razliku. Osim toga, i ujutru, kada se probudiš, odmah otvori prozor da te svež vazduh razbudi i osveži.

Bićeš srećnija!

Znaš ono, haos u kući – haos u glavi? Istraživanja su dokazala i ovo. Kada je tvoj dom neuredan, misli su ti automatski neuredne, a u tvom organizmu se luči hormon stresa. A zamisli da se sa posla vratiš mrtva umorna i zatekneš nered koji naravno treba da središ! U-ž-a-s! Zato, drži sve pod konac i bićeš opuštenija i srećna!

kuca 1 Verovala ili ne: Ovako čišćenje kuće može da ti pomogne da se osećaš bolje
Comments