Možete da preživite svaku izdaju – zato što bol koji osećate kada se razočarate, kada shvatite da neko kome ste verovali, nije tu za vas, da neko kome ste dali celo srce, ne zaslužuje ni delić, da nije iskren kao što vam se činilo, nije uzaludan. Sve ima smisla, iako vam je u trenutku kada vam je srce slomljeno, teško prihvatiti tu istinu, a još je teže spoznati je. To je samo lekcija koju treba da naučite, ne o drugima, nego o sebi i to jedna od onih najvrednijih, jer je među najtežima. 

Prvi šok će proći – možda je već prošao – a kad akutna bol popusti, možete da proširite perspektivu i jasnije sagledate stvari. Ko vas je izdao? Druga osoba? Ne, izdala su vas vaša očekivanja, vaše romantične iluzije, vaša tvrdoglavost u zanemarivanju znakova upozorenja, koji su se pojavili u startu. Kada shvatite da treba da uvažite svoj osećaj i ne ignorišete crvene zastavice, moći ćete da postavite granice i zaštitite svoje srce samopoštovanjem. Nećete pretpostavljati da druga osoba želi, oseća i misli isto što i vi, nećete projektovati na nju svoje želje i potrebe, već ćete videti jasno i prozreti svaku manipulaciju. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SOFIA COELHO (@sofiamcoelho)


Prebrodivši izdaju, naučićete da se oslobidte ogorčenja i da preuzmete odgovornost za svoja osećanja i bićete iznenađeni koliko je lakše živeti bez toksičnih veza, koje vam oduzimaju radost. Mogu vas usrećiti na kratko, ali kad potrošite svoje pozitivne predrasude i iluzije, sva radost nestaje, jer je u startu bila zasnovana na pogrešnim uverenjima. Možda vas je neko lagao i vrlo se potrudio da poneguje vaša romantična uverenja, možda ste verovali nečijim praznim obećanjima, ali kad to prođe, ne morate više nikada upasti u istu zamku. Nećete više hteti da budete naivni i da dajete sve od sebe onima koji nisu dokazali da su dostojini poverenja i da su uz vas. 

Comments