5 korisnih saveta kako da ti menstruacija ne upropasti letovanje

Letnji beauty trend: Kako da postigneš puniji i smeliji izgled obrva koje izgledaju prirodno

*GIVEAWAY* Proizvodi za negu kože koji su ti neophodni ovog leta

Belgrade Notes: Novo cool mesto za tvoje letnje uživanje skriveno među krovovima grada

Bobbi Brown u Srbiji: Pogledaj KO je sve bio na promociji čuvenog makeup brenda!

Made for a Goddess: Kako da svoju kožu učiniš nežnom i glatkom (ADVERTORIJAL)

5 koraka kako da ovog leta imaš svilenkastu kožu i budeš ženstvena poput boginje

Ovo su OSOBINE muškarca sa kojim će SVE biti moguće!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Anastasija Grujić otkriva omiljeni par obuće koji se može kombinovati za sve prilike

Vesela nesanica držala je Srbiju u 14. Noći muzeja budnom!

Vesela nesanica držala je Srbiju u 14. Noći muzeja budnom!

Treće majske subote, šetalo se bez umora, s osmehom na licu i željom za upijanjem novog, neispričanog i još neotkrivenog. Noć muzeja, 14. po redu, probudila je Beograd i još 43 grada i mesta Srbije.

Zvukom fanfara sa Vojnog muzeja na Kalemegdanu počela je 14. beogradska Noć muzeja. Tradicionalno veliko interesovanje bilo je upravo za ovaj muzej koji je u Noći muzeja prikazao izložbu o tome kako su živeli obični ljudi u u vreme Velikog rata, kroz istorijski osvrt na svakodnevni život običnog čoveka tokom turbulentnih vremena.

Zemlja partner ovogodišnje Noći muzeja, Republika Koreja donela je u Srbiju pravi praznik za oči – prelepi splet tradicije, mode i umetnosti pretoćen u glamurozne svečane haljine. Ručno šivena korejska narodna nošnja, hanbok, koja je prošle godine bila izložena u Luvru viđena očima korejske umetnice He Sun Li, predstavljena u Noći muzeja u Parobrodu bila je hit 14. Noći muzeja.

Parobrod Noc muzeja 2017 1 Vesela nesanica držala je Srbiju u 14. Noći muzeja budnom!

Izložba u Ruskom domu, posvećena Bulgakovu sa 35 radova ruske umetnice oduševila je ne samo fanove romana nad romanima “Majstor i Margarita” već i one koji su se prvi put sreli sa ovim piscem. Umetnica Jelena Martinjuk, koja je bila gošća Noći muzeja i Beograda, priznala je da nije očekivala takvo interesovanje i pažnju koju je dobila, kako od publike tako i od medija za svoje foto-radove.

Ruski dom Noc muzeja 2017 Vesela nesanica držala je Srbiju u 14. Noći muzeja budnom!

Deo Viasat History neispričanih priča, Laboratorija za antropologiju Instituta za anatomiju, inače ekskluzivno otvorena za javnost samo u Noći muzeja, oduševila je publiku drevnim urgentnim centrom koji je predstavio autentične rimske hirurške instrumente, paleopatološke kolekcije i u njima kosti stare nekoliko vekova, povrede na kostima iz perioda antike, srednjeg veka i Drugog svetskog rata.

Laboratorija za antropologiju Noc muzeja 2017 Vesela nesanica držala je Srbiju u 14. Noći muzeja budnom!

Doktorova kula, najstarija psihijatrijska ustanova u regionu, bila je savršeno mesto za posetioce Noći muzeja koji su rešili da ove majske večeri zavire u lične priče dva velikana koji su život posvetili proučavanju ljudske psihe – Frojdu i Jungu.

Doktorova kula Noc muzeja 2017 Vesela nesanica držala je Srbiju u 14. Noći muzeja budnom!

Na košarkaškim terenima KK Crvena zvezda do 1 iza ponoći se plesalo na mts plesnom podijumu koji je u život vratio plesnu groznicu ranih 60-ih i brilijantin na Mali Kalemegdan. Veselo je bilo i u Jevrejskoj opštini gde je predstavljen legat Miše Blam i gde je celo veče bilo posvećeno džezu i to kroz džem sešne.

Priliku da se “vrate u budućnost” imali su i posetioci Konaka kneginje Ljubice, gde je predstavljena istorija Beogradskog sajmišta – mesto na kome je prikazana prva televizijska emisija, na koje se išlo da vidiš i da budeš viđen.

Svoju osamdeset godina dugu istoriju, ekskluzivno u Noći muzeja, predstavio je Beogradski sajam i to sveobuhvatnom izložbom o “mestu koje je video ceo svet”, “krivi toranj beogradski”, kako je nazivana Crkva Sv. Ante Padovanskog, bio je jedna od najposećenijih lokacija u beogradskoj Noći muzeja a o susretima Karađorđevića i Nikole Tesle posetioci su slušali u magičnom ambijentu Dvora.

Beogradska sinagoga Noc muzeja 2017 Vesela nesanica držala je Srbiju u 14. Noći muzeja budnom!

U okviru Moja Kravica Milkshake Dečje ture, najposećenije lokacije bile su Paviljon Cvijeta Zuzorić i Anatomski muzej Veterinarskog fakulteta. Svi oni koji su se odlučili na “podvodno druženje” u Noći muzeja posetili su Javni akvarijum i tropikarijum i zastali, da se slikaju pored životinja i nahrane pirane.

Na 20 lokacija u Nišu održana je 14. Noć muzeja a među najposećenijim bio je Narodni muzej Niš koji je predstavio impresivnu kolekciju srpskog slikarstva i tako predstavio dela Paje Jovanovića, Stevana Todorovića, Đorđa Krstića, Uroša Kneževića i drugih velikih slikara.

Svih 19 lokacija u Subotici, bilo je ispunjeno posetiocima 20. maja a najveće interesovanje izazvala je priča o simbolima ovog grada koji su predstavljeni u tehnici slame. Bunjevačke sobe i dečja lutkarska opera obeležiće Noć muzeja u ovom vojvođanskom gradu.

Kinoteka Noc muzeja 2017 Vesela nesanica držala je Srbiju u 14. Noći muzeja budnom!

U skladu sa temom ovogodišnje manifestacije “Velike i male revolucije” u čačanskom Domu kulture predstavljena je izložba kostima posvećena velikim ličnostima revolucija autora Borisa Čakširana. Rekonstrukcijom odeće i uniformi iz domaćih filmova i serija predstavljeni su Franc Ferdinand i Sofija Čotek, Draga Mašin, Dositej Obradović, grof Vrangel i princ Rastko Nemanjić.

Muzej grada u Bačkoj Palanci u Noći muzeja kroz veče poezije, dečji maskenbal, izložbu izuma koji su promenili svet, postavku dečjih instrumenata i koncert KUD Abrašević obeležio je 14. Noć muzeja.

Senjski Rudnik je u Noći muzeja predstavio Muzeju ugljarstva u kome je priređena izložba posvećena ženama u rudnicima, nekad i sada. Od brižnih supruga i majki, koje svakodnevno svoje muževe i sinove ispraćaju na najteži i najopasniji posao u utrobu zemlje, žene kao stub porodica i njihov lični čvrst oslonac, predstavljene su i one najhrabrije koje su i same bile rudarke.

Od 17 časova pa sve do 1 iza ponoć u Srbiji su u Noći muzeja šetali posetioci 43 grada i mesta Srbije, ali i 120 gradova, 30 država i 3.000 muzeja u okviru Evropske Noći muzeja.

Viasat History je ponosni sponzor manifestacije “Noć muzeja” već osam godina. Ovaj kanal se nalazi u vlasništvu internacionalne kompanije Viasat World, koja ima 100 miliona pretplatnika i proizvodi i distribuira najkvalitetnije zabavne sadržaje kroz 24 dokumentarna, filmska i sportska kanala, u 47 zemalja. Pored kanala Viasat History, kompanija je na našem tržištu prisutna i sa kanalima TV1000, Viasat Explore, Viasat Nature i Viasat History/Nature HD.

Prijatelj 14. Noći muzeja je mts, koji je sponzor manifestacije 11. put za redom. Već tradicionalni sponzori i podrška su: Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji, kompanija Coca-Cola, Bambi, Moja Kravica Milkshake i štamparija Grafix.

Noć muzeja se iskreno zahvaljuje publici i medijima na velikoj podršći i poručuje: Vidimo se sledeće godine kada ćemo zajedno ispričati nove neispričane priče jubilarne 15. Noći muzeja!

Editors choice